Kategori: Påske

Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er ingen tradition, der ikke tåler lidt fornyelse – så måske skal påskesilden svømme i en helt ny retning i år?

En ret med urtesild, rødbedetern og æggeblomme kan fx være et nyt og lækkert bud på påskesild, eller hvad med Maki-ruller med tun, Makrel i indisk karry og kokos eller Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål? Her får du opskrifterne på fire anretninger til påskefrokosten:

Urtesild, rødbedetern og æggeblomme

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 200 g sild i bidder
  • 1dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche
  • Finthakkede friske krydderurter fx purløg, persille eller dild
  • 3 hårdkogte æggeblommer
  • 200 gram kogte rødbeder 
  • Rugbrød

Fremgangsmåde: 

  • Rør sild, mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt og peber
  • Kog rødbederne, og hak rødbeder og de hårdkogte æggeblommer fint. 
  • Server silden på rugbrød toppet med rødbeder og æg.

Maki-ruller med tun

Til én person 

Ingredienser:

  • 200 g tun i vand 
  • 2 dl sushi-ris
  • Sushi Nori-tang 
  • 1 avocado 
  • Frisk chili
  • 2 æg
  • 2 spsk. mælk 


Fremgangsmåde: 

  • Æg og mælk laves til røræg på panden. 
  • Sushi-ris koges som anvist på pakken. 
  • Tun, avokado, frisk chili og fint hakket røræg rulles til maki-ruller i sushi-tangen. 
  • Server med syltet ingefær, wasabi og soya. 

Makrel i indisk karry og kokos

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • 1 spsk. indisk rød karry
  • 3 spsk. kokosmel
  • 2 hårdkogte æg
  • Hjertesalatblade
  • Ristet speltbrød

Fremgangsmåde: 

  • Vend 2 dåser makrel i tomat med kokosmel og indisk karry. 
  • Læg blandingen i hjertesalatblade og pynt med grofthakkede hårdkogte æg. 
  • Server med ristet speltbrød. 

Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • Chilipulver
  • ¼ fintsnittet spidskål 
  • 1 reven courgette
  • Frisk koriander
  • 4 wraps

Fremgangsmåde: 

  • Bland 2 dåser makrel med snittet spidskål, reven courgette, frisk koriander og smag til med chili, salt og peber. 
  • Fordel i 4 wraps og server. 
Påske
Påskebazar 

Skal der pyntes fint op til påske, så kig med her, hvor vi bringer et udvalg af annoncørernes dejligste påskeidéer. Her er 12 idéer til påskedekoration og forårsstemning.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^