Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler

Kategori: Påske

Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Ingredienser:

  • 50 g gær 
  • 50 g smør 
  • 3 dl mælk 
  • 5 spsk sirup 
  • 1 tsk salt 
  • ½ kg hvedemel 
  • 12 æg 
  • 50 g. mandelsplitter eller mandelflager
  • 1 sammenpisket æg til at pensle med 


Tilberedning:

  • Smelt smør og tilsæt mælken
  • Når smør og mælk er håndvarm (ca. 37 grader), røres gæren ud
  • Tilsæt sirup, salt - og melet lidt efter lidt
  • Ælt til dejen er lind
  • Dæk til med et viskestykke og stil dejen til hævning lunt i 45 minutter 
  • Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere mel
  • Del dejen op i 9 portioner, som rulles ud i lange, tynde pølser
  • Flet eller sno pølserne sammen og læg dem på en bageplade
  • Dæk brødene til og stil dem til hævning i 30 minutter 
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Drys mandelflager over brødet eller stik mandelsplitter ned i brødet.
  • Bag brødene på midterste rille ved 200 grader i 10 – 15 minutter, til brødene er gyldne


Server brødet friskbagt og lunt.

Påske
Påskebazar 

Skal der pyntes fint op til påske, så kig med her, hvor vi bringer et udvalg af annoncørernes dejligste påskeidéer. Her er 12 idéer til påskedekoration og forårsstemning.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^