Kategori: Påske

Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 10 bagekartofler
  • 6 store løg
  • 3 æbler
  • 12 lammekoteletter - gerne tykke
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • 2 tsk. sukker
  • Peber
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 håndfuld grøn mynte

Sådan gør du:

  • Brug et stort ildfast fad.
  • Skræl løg og skær i skiver. Gør det samme med æblerne, men lad dem beholde skrællet. Vend dem hele i olie over svag varme i en pande til de bliver gyldne og bløde.
  • I mellemtiden skrælles kartofler og skæres i tynde skiver.
  • Hæld sukker på panden og varm til lage. Vend løg i lagen.
  • Læg løg og kartofler lagvis i det ildfaste fad.
  • Krydr med rosmarin, hele knuste hvidløg med skræl (bare giv dem et slag med kniven), salt og peber.
  • Sæt panden på blusset. Når den er godt varm, vendes koteletterne i panden i lidt olie - de skal kun vendes.
  • Læg dem oven på kartoflerne og hæld lidt vand på retten så kartoflerne dækkes - men ikke koteletterne.
  • Drys salt og peber på koteletterne. Sæt fadet i ovnen ved 170 g. i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Pynt med mynte og sorte oliven.

Servering:
Server lam med grøn salat, gerne med sprøde, stærke og bitre salater som romani, ruccula og frissé. En god myntegele er også glimrende som tilbehør.

Påske
Påskebazar 

Skal der pyntes fint op til påske, så kig med her, hvor vi bringer et udvalg af annoncørernes dejligste påskeidéer. Her er 12 idéer til påskedekoration og forårsstemning.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^