Kategori: Appetitten

Smørret er tilbage

Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Det er igen blevet moderne at bruge smør, når der skal bages festbrød eller steges gode bøffer. Det viser en ny undersøgelse, hvor 7 ud af 10 danskere peger på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved særlige lejligheder. Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Der skal også være plads til smør
Man bliver mødt af fuldkorn, minimælk og lightprodukter, når man træder ind i landets køkkener. Men samtidig tyder noget på, at den klassiske firkantede pakke smør igen er på vej ind i mange danske køleskabe. For mens danskerne går højt op i fedtprocenter og lavt kalorieindhold, lægger de samtidig vægt på, at det ved særlige anledninger er i orden at lade sig forføre af den gode smag.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Arla Foods. Her peger 7 ud af 10 danskere på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved visse lejligheder, mens halvdelen af danskerne mener, at smørret er blevet moderne. Når der kræses om maden til en romantisk hyggeaften, eller når venner eller familie kommer på besøg i weekenden, tyder det således på, at smørret sidder med til bords.

Det handler om kvalitet og smag
Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, mener, at det afspejler en tendens i tiden, at smørret igen er blevet moderne.
”Vi går højt op i kvalitet. Flere og flere danskere handler i delikatessebutikker og prioriterer de gode råvarer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os, at smagsoplevelsen i den mad, vi serverer ved særlige lejligheder, er i top. Der spiller smørret en vigtig rolle. Både fordi smørret i sig selv giver en fyldig, karakteristisk smag, og fordi smørret er med til at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i retten,” siger hun.
Undersøgelsen peger generelt på, at danskerne både tænker på sundhed og livsnydelse, når de står ved kødgryderne. Og det er positivt, mener Tove Færch:
”Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men samtidig skal vi have lov til at forkæle os selv ved specielle lejligheder. Og det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi en gang imellem lader smagen bestemme og bruger smør i madlavningen – på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade.”

Prices forkærlighed for smør
Populære madprogrammer og tv-kokke kan have bidraget til, at danskerne igen har fået øjnene op for smørrets smagskvaliteter.
Undersøgelsen viser, at danskere, der ugentligt følger med i programmet ”Spise med Price”, oftere spiser smør. 69 procent af de faste seere af ”Spise med Price” har spist eller brugt rigtigt smør i madlavningen inden for den seneste måned. Det samme gælder for 42 procent af dem, der blot har hørt om det populære program, men aldrig ser det. Dertil kommer, at 73 procent af de danskere, der følger med i brødrene Prices kogekunstner, er enige i, at rigtigt smør er en vigtig ingrediens i madlavningen, hvilket kun gælder for 48 procent af dem, der har hørt om programmet, men som ikke ser det.
Meget tyder altså på, at danskernes hjemmekundskaber påvirkes af populære mad- og livsstilprogrammer – og særligt de madglade Price-brødre er med til at skabe en positiv stemning omkring brugen af smør i madlavningen.

Indret et udekøkken
Appetitten
Indret et udekøkken 

... med ganske få midler.

Læs mere
Mad gør glad
Appetitten
Mad gør glad 

Mad i sommerkøkkenet er enkel og ligetil ! Smag på sommerens skattekammer...

Læs mere
Mad med minder
Appetitten
Mad med minder 

Mad er ikke kun næring, men også erindring. Barndommens frikadeller og mors mad står ofte i et særligt skær, når vi tænker tilbage...

Læs mere
Mad på farten
Appetitten
Mad på farten 

Pak både børn og voksne godt ind i vintertøj, og tag så afsted med madkurven bag i bilen ...

Læs mere
Pyntefif
Appetitten
Pyntefif 

Mad, der imponerer øjet er ofte mad, der er gennemført ned til mindste detalje - i farve, form, eller som tema...

Læs mere
Supersommersimpelt!
Appetitten
Supersommersimpelt! 

Mad til sommerens drive- og dasedage, men også når maden skal have et ekstra lille løft...

Læs mere
Tag dig tid til te
Appetitten
Tag dig tid til te 

Tag tepotten frem og bryg en god kop te - ligesom man har gjort i England i århundreder...

Læs mere
Varme vinterdrikke
Appetitten
Varme vinterdrikke 

Et krus varm kakao er altid en god idé, men der findes masser af muligheder at varme sig på når kulden sætter ind.

Læs mere
Vild med grill
Appetitten
Vild med grill 

Grillpicnic er for dig, der er vild med at spise under åben himmel og i den frie natur ! Arrangementet bliver rigtigt vellykket, når der er tjek på både mad og udstyr

Læs mere
Forkælelse på mors dag
Appetitten
Forkælelse på mors dag 

Forkælelse af mor i form af brunch, pigefrokost, ... eller måske natmad?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^