Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær

Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så kræver det rygrad ikke at snuppe en lille bakke med hjem fra supermarkedet.

Men med prisen på hindbær, kunne man foranlediges til at tro, at de små bær er håndplukket i ufremkommelige hindbærkrat. Det er de ikke. De bliver, ligesom jordbær, dyrket kommercielt i lange lige rækker i frugtplantager i udlandet og herhjemme. Dyre, det er de! Omkring 30 kroner skal man slippe for en lille bakke med kun 170 gram - men så er de også dyrket i Danmark. 

Langs landevejen ude i sommerlandet kan man være heldig at støde på en ’hindbær-pusher’, der sælger bakken for en tyver, men ellers står det også enhver frit for, at forsyne sig med selv-pluk af vilde hindbær, der lige nu vokser i store krat i enhver skovlysning.

 

Hindbær au naturel

 

Nogen serverer hindbær med fløde, men friske hindbær er uovertrufne, når de spises au naturel. Man kan frigøre bærrets smagsstoffer og får den fulde hindbæroplevelse ved at mose bærrene let med en gaffel.

De små bær er også delikate i salaten, i en tærte med en fed creme fraiche til, i lagkager, på morgen-yoghurten og i chiagrøden, i smoothies eller i kølende, læskende ispinde på en varm sommerdag.

 

Hindbær kan fryses

Hindbær er tilmed ideelle til frysning og kan puttes direkte i fryseposen fra plukkeskålen. Inden bærrene lægges i frostposen skal de tjekkes grundigt for orm, men for at bevare hindbærrets konsistens, bør bærret ikke skylles inden nedfrysning. Hindbær indeholder mange forskellige gode vitaminer og mineraler, blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium, foruden 87% delikat vand.

Hindbær-jordbærsmoothie

 

En lille bakke friske hindbær (170 gram) og samme mængde frosne jordbær kommes i blenderen sammen med en halv liter god appelsinjuice (evt. hjemmepresset), og en spsk. flydende honning. Tryk på knappen og voila - en herlig og supersund smoothie, som man helt uden dårlig samvittighed kan spise som is eller slik, og så smager den oven i købet meget bedre.

 

Prøv også:

 

Opskrifter & råvarer
Sensommersalater 

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Årstidens råvarer
Sådan tørrer du krydderurter 

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter…

Læs mere
Årstidens råvarer
Opskrifter: Brug overskydende bær til saft og marmelade 

Når man nu er i gang med det store bærsyltningsprojekt, så er det om at få mest muligt ud af sine anstrængelser. Intet behøver gå til spilde. Af samme portion bær får du nemt både den dejligste bærsaft og lækreste marmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake  

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men supplerer også hinanden rigtig godt i en smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær 

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Sensommer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen? 

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^