Kategori: Stil & mode

Yves saint laurent

Yves saint laurent 

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent blev født i Algeriet i 1936. Han og hans familie flyttede til Frankrig, hvor Yves havde en svær barndom. Han var en spinkel og sart dreng og han blev drillet i skolen. I stedet brugte Yves tid derhjemme ved spisebordet, hvor han sad og tegnede og designede kjoler til sin mor og søster.

Allerede som 17-årig drog den unge Yves til Paris og kom ind på designerskolen Chambre Syndicale de la Haute Couture School. Da skolen afholdte designerkonkurrence, deltog Yves og vandt. I dommerpanelet sad direktøren for magasinet VOGUE. Han fandt Yves så talentfuld, at han anbefalede ham til den franske designer Christian Dior. Dior var dybt imponeret over Yves talent og lod snart hans ideer indgå i sine kollektioner.

Efter Diors pludselige død i 1957, fik den kun 21-årige Saint Laurent ansvaret for at redde Dior fra finansiel ruin. Det lykkedes til fulde, og den unge mand høstede stor anerkendelse for sit enorme talent indenfor den franske haute couture.

Hans kometkarriere blev pludselig afbrudt, da han blev indkaldt til den franske hær under krigen mod Algeriet. Men allerede efter blot 20 dage havde den skrøbelige Saint Laurent fået nok af krigen og blev indlagt til behandling på et psykiatrisk hospital.

I 1962 startede han, sammen med vennen Pierre Bergé, sit eget modehus, grundlagde mærket Yves Saint Laurent - og med sit fænomenale talent tryllebandt han igen modeverden med revolutionerende kollektioner.

I 1966 introducerede han Le Smoking – det legendariske smokingsuit til kvinder, der satte punktumet for, at smokingsuits kun er til mænd.
Op gennem 60´erne, 70´erne og de tidligere 80´ere skabte han mode til et stadig bredere publikum og så en udfordring i at skabe ready-to-wear kollektioner, hvilket betød at hans kreationer kunne hverves og beundres af europas jet-set og trendsættere.

Yves Saint Laurent var uden tvivl førende og nyskabende inden for sit felt og modtog i de år, han arbejde, utallige priser og anerkendelser. I 1983 blev Yves Saint Laurant blandt andet hædret med en pris af The Metropolitan Museum of Art.
Saint Laurent trak sig tilbage I 1998 og lever i dag et tilbagetrukket og isoleret liv i sit hus i Marrakech, Morocco.


Stil & mode
50 shades 

Forår er lig med nye solbriller! Og denne sæson kommer til at byde på masser af pasteller, dyreprint og pangfarver.

Læs mere
Stil & mode
Mads Nørgaard Forår 2015 

"Ud i det blå" er Mads Nørgaards kollektion for foråret 2015. Det er en frisk og cool kollektion med skønne bomuldsskjorter og -trøjer samt sporty nederdele.

Læs mere
Stil & mode
Reebok Classic & Sandro 

Reebok Classic har indgået samarbejde med det parisiske luksus brand Sandro.

Læs mere
Stil & mode
Prego by Karen Simonsen 

Gå foråret i møde med et par luksuriøse trendsolbriller! Ny brilleserie præsenterer luksuriøse designerdetaljer.

Læs mere
Nye sko & sandaler
Stil & mode
Nye sko & sandaler  

Forår på vej: Nyheder fra Munderings kompagniet, BOSS Woman, AA Copenhagen, Ilse Jacobsen, By Malene Birger, Billi Bi, Apair, Tommy Hilfiger ....

Læs mere
Lingeri & homewear
Stil & mode
Lingeri & homewear 

Lækker lingeri og homewear. Fra bh´er og bodyshaper til boyshorts og badekåber.

Læs mere
Bruuns Bazar AW14
Stil & mode
Bruuns Bazar AW14 

En kollektion skabt til en aktiv, moderne livsstil. Lækre grå nuancer, smukke blå, feminin pudder samt grøn - som i militærgrøn ...

Læs mere
Stil & mode
Whiite AW14 

Whiites chefdesigner Frederikke Hviid åbnede tirsdag modeugen med modeshow på Københavns Rådhus. Her viste de deres stilfulde, feminine linier for efterår/vinter 2014 bla. pensilskirts, smalle stumpede bukser og gamache under spencer.

Læs mere
Stil & mode
Festgarderoben 2014 

 

Guldstiletter, festkjoler, silke, glimmer og dyreprint. Få styr på festgarderoben. Her er kjoler, sko og accessories, der fuldender stilen. Fra Hugo Boss, Esprit, Whiite, By Malene Birger, Maison Scotch, Hunky Dory, Designers Remix mf.

Læs mere
Nye smykketrends
Stil & mode
Nye smykketrends 

Nye smykker fra blandt andet Malene Birger, Dansk Smykkekunst, Barfota, Hipanema, Louise Kragh, Pico og Maanesten.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^