Kategori: Stil & mode

Yves saint laurent

Yves saint laurent 

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent blev født i Algeriet i 1936. Han og hans familie flyttede til Frankrig, hvor Yves havde en svær barndom. Han var en spinkel og sart dreng og han blev drillet i skolen. I stedet brugte Yves tid derhjemme ved spisebordet, hvor han sad og tegnede og designede kjoler til sin mor og søster.

Allerede som 17-årig drog den unge Yves til Paris og kom ind på designerskolen Chambre Syndicale de la Haute Couture School. Da skolen afholdte designerkonkurrence, deltog Yves og vandt. I dommerpanelet sad direktøren for magasinet VOGUE. Han fandt Yves så talentfuld, at han anbefalede ham til den franske designer Christian Dior. Dior var dybt imponeret over Yves talent og lod snart hans ideer indgå i sine kollektioner.

Efter Diors pludselige død i 1957, fik den kun 21-årige Saint Laurent ansvaret for at redde Dior fra finansiel ruin. Det lykkedes til fulde, og den unge mand høstede stor anerkendelse for sit enorme talent indenfor den franske haute couture.

Hans kometkarriere blev pludselig afbrudt, da han blev indkaldt til den franske hær under krigen mod Algeriet. Men allerede efter blot 20 dage havde den skrøbelige Saint Laurent fået nok af krigen og blev indlagt til behandling på et psykiatrisk hospital.

I 1962 startede han, sammen med vennen Pierre Bergé, sit eget modehus, grundlagde mærket Yves Saint Laurent - og med sit fænomenale talent tryllebandt han igen modeverden med revolutionerende kollektioner.

I 1966 introducerede han Le Smoking – det legendariske smokingsuit til kvinder, der satte punktumet for, at smokingsuits kun er til mænd.
Op gennem 60´erne, 70´erne og de tidligere 80´ere skabte han mode til et stadig bredere publikum og så en udfordring i at skabe ready-to-wear kollektioner, hvilket betød at hans kreationer kunne hverves og beundres af europas jet-set og trendsættere.

Yves Saint Laurent var uden tvivl førende og nyskabende inden for sit felt og modtog i de år, han arbejde, utallige priser og anerkendelser. I 1983 blev Yves Saint Laurant blandt andet hædret med en pris af The Metropolitan Museum of Art.
Saint Laurent trak sig tilbage I 1998 og lever i dag et tilbagetrukket og isoleret liv i sit hus i Marrakech, Morocco.


Stil & mode
Tasker gennem tiden 

For de allerfleste af os er den helt uundværlig, og vi går helst ingen steder uden. Og sådan har det været gennem flere århundrede. Faktisk har den spillet en så central rolle i modens historie, at den i dag har sit helt eget museum.

Læs mere
Stil & mode
Malene Birger sommer 2015  

Lyse neutrale farver med elementer af mørk marineblå, olivengrøn og rød sand. Lette, løstsiddende kjoler, bukser med vidde.

Læs mere
Stil & mode
Filippa K forårsnyheder 

Sofistikeret, elegant forårskollektion fra Filippa K. Fine pasteller i blød tencelstof, silke og crepe.

Læs mere
Stil & mode
Modström SS 2015 

Modströms nye kollektion byder på pastelfarver og lette, behagelige materialer.

Læs mere
Stil & mode
Whiite sommer 2015 

Whiite går sommeren i møde med en kollektion i de smukkeste farver og nuancer.

Læs mere
Stil & mode
Suveræne sommerkjoler 

Nye, skønne, lette sommerkjoler fra Cream, Desigual, Ganni, By Malene Birger, Tina Wodstrup, Bruuns Bazar, Filippa K og Whiite ...

Læs mere
Stil & mode
Femilet sommer 2015 

Sommeren er over os, og det er for alvor blevet strandtid. Men hvilken type badetøj skal du gå efter? Femilet præsenterer et hav af lækre sommernyheder, hvad end du sværger til et chikt bikinilook, den klassiske badedragt eller helst hopper i en let og luftig sarong.

Læs mere
Strand & vand
Stil & mode
Strand & vand 

Til dig der elsker sol, sommer, strand og vand har vi fyldt bazaren med badetøj, bikinier, picnickurve og køletasker, badehåndklæder, strandtæpper - og alt det, der skal til for en fantastisk dag på stranden

Læs mere
Stil & mode
Triumphs Magic Wire 2015 

Triumphs Spring/Summer 2015 kollektion med fine pasteller, komfortable BH’er og trusser.

Læs mere
Stil & mode
Oilily SS2015 

Ingen kan, som Oilily, sammensætte pang og pasteller.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^