Kvinderne tog årets kunsttalent-pris

Kvinderne tog årets kunsttalent-pris

Kvinderne tog årets kunsttalent-pris 

Vinderen af årets KunstTalent-pris blev den autodidakte kunstner A.ben – alias Anja Altenburg ...

Vinderen af årets KunstTalent-pris blev den autodidakte kunstner A.ben – alias Anja Altenburg. Hun var dommernes favorit blandt de 125 deltagende kunstnere – både i den indledende runde og i finalen.
KunstTalent-prisen uddeles af MyArtSpace, der er et digitalt mødested for landets kunstnere og kunstinteresserede. Vinderne blev udpeget af en dommertrio bestående af Sarah Høi fra Galleri Art Expo i Århus, Charlotte Jensen fra Kunst for Alle og Tom Jørgensen, der er redaktør på Kunstavisen. Udover æren vinder A.ben og de øvrige 20 finalister præmier til en samlet værdi af 65.000 kr.

Banale, geniale, humoristiske og makabre billeder
A.bens værker er kendetegnet ved, at hun blander præcisionen fra det naturalistiske med en god portion surrealisme og humor. Hendes værker portrætterer ofte mennesker i akavede positurer og med let karikerede proportioner. Samtidig er der en tegneserieinspireret enkelhed over baggrundene, som er med til at underbygge den syrede stemning. Alt i alt har hun en meget unik og genkendelig stil.
”A.bens værker har en dybde, som man ikke umiddelbart ser. De giver øjet den umiddelbare tilfredsstillelse, men der er også mange lag i dem,” fortæller KunstTalent-dommer Charlotte Jensen.”De er banale, geniale, humoristiske og makabre på en og samme tid.”

Kvinderne dominerede feltet
På konkurrencens anden- og tredjeplads finder man henholdsvis June Jin og Marie Keis Uhre, som også har hver deres unikke og let genkendelige stil.
June Jin vakte dommernes begejstring med hendes fascinerende futuristiske værker. June Jin arbejder bevidst med at skabe samtidsskildringer og er meget optaget af de nye teknologiers muligheder for hurtig kommunikation på tværs af store afstande. Teknologier som senest har vist kan skabe revolutioner.
Marie Keis Uhre der udover at være billedkunstner også gør sig som sangerinde og sangskriver løb med konkurrencens tredjeplads. Hun bruger gamle aviser, tapet og akryl i sine værker og hun deltog med tre portrætter der viser stor stilsikkerhed.

Vinder karriereløft
Præmierne er sammensat ud fra tanken om at give vinderne et karrieremæssigt løft. A.ben kan med førstepræmien se frem til at skulle udstille på Kunst for Alle i København til oktober.
June Jin på andenpladsen og Marie Keis Uhre på tredjepladsen kan se frem til flotte præmier sammen med de øvrige 17 finalister, som får gavekort.

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^