Gastronomi på imponerende højt niveau

Gastronomi på imponerende højt niveau

Gastronomi på imponerende højt niveau 

Restaurant Noma blev hædret ved årets Nordic Challenge ...

Danmark vandt Nordic Challenge, da 10 topkokke fra de fem nordiske lande præsterede gastronomi på Michellin-stjerne niveau i Bella Center under TEMA 2009. Vinderen blev Torsten Vildgaard fra Restaurant Noma i København, der sammen med sin assistent Sam Nutter viste ekstraordinær kogekunst med udgangspunkt i de nordiske råvarer.

Det er tredje gang, at konkurrencen afholdes – og det er tredje gang, at Danmark træder øverst på sejrsskamlen. Den anden danske deltager Thorsten Schmidt fra Malling/Schmidt i Århus blev nr. 2, mens svenske Adam Dahlberg høstede en flot tredjeplads.

"Jeg har i dag smagt mad på Michellin-stjerne niveau". Så præcist betegnede den hollandske overdommer Lise Goeman Borgesius sin oplevelse ved dommerbordet under den prestigefulde Nordic Challenge-konkurrence.

"Niveauet har været imponerende højt, og det har bestemt ikke været en let opgave at dømme de ti kokkes præstationer. Nordisk kogekunst har en gen-kendelighed og en friskhed i farve og struktur, som jeg savner i andre landes køkkener. Det er et ydmygt og ærligt køkken, hvor du spiser, hvad du ser og dufter. Det nordiske køkken bør få indflydelse langt udover egne landegrænser", forklarer Lise Goeman Borgesius, der er anerkendt madjournalist og velanset blandt de store kokke rundt om i Europa.

Udover den store ære modtog Torsten Vildgaard en pengepris på 5.000 euro samt det unikke Nordic Challenge-trofæ – en terrine fra Royal Copenhagen.

Restaurant Noma modtog endnu et hædersbevis, da køkkenchef René Redzepi kort før kåringen af Nordic Challenge blev udnævnt til ”Kokkenes Kok”.

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^