Festivalens flittige frivillige

Festivalens flittige frivillige 

Hvordan får 40.000 tørstige festivaldeltagere slukket tørsten?

Af: Søren Romar Foto: Lotte Romar

Hvordan får 40.000 tørstige festivaldeltagere slukket tørsten? Det er en af de mange udfordringer arrangørerne af Skanderborg Festivalen har stået med. En perlerække af kreative boder og hyggelige udskænkningssteder er svaret. Det er her, med hjælp fra en hel hær af frivillige, at der sørges for forplejning af festivalens gæster.

Det er en krævende og til tider stressende udfordring, men også en festlig oplevelse, fortæller Grete Grønkjær, som står for udskænkningsstedet Barrock der ligger ved Rytmehans. Her sælges øl og spiritus med en daglig omsætning omkring de 300.000.

”Særligt hen på aftenen har bartenderne rigtig meget at se til”, fortæller Grete Grønkjær. Hun har ca. 40 frivillige medhjælpere tilknyttet Barrock, som hver især tilbringer mere end 20 timer med at servicere det tørstige publikum under festivalen. ”Det er de samme folk som kommer og hjælper år efter år. Der har været plads til at de har kunnet tage deres børn med på festivalen, og som årene er gået er børnene blevet voksne og er nu bartendere på Barrock.”

Stedet bærer tydeligt præg af at der er et meget fint socialt sammenhold og en god stemning. ”Vi skal selvfølgelig primært servicere kunderne, men der skal også være en fest på vores side af baren – eller bare et lille dansetrin, for så er der overskud og kunderne underholdes.” smiler Grete Grønkjær og fortæller om hvordan hun hvert år møder publikummer fra tidligere år, grupper af gengangere, som hvert år mødes på festivalen og pr. tradition besøger Barrock. En af grupperne er en flok ingeniørstuderende som tilbage i 90´erne dannede Århus Teltrejser Laug , som hvert år afholder deres generalforsamling på Barrock.



Bespisning af festivalsdeltagerne foregår blandt andet i Det Italienske Spisehus. I år er indgangen til spisestedet dekoreret med en æresport. Minna Thomsen, som er formand for spisestedet, har været på festivalen i 25 år, heraf de 14 som boss. Hun har ansvaret for 71 medhjælpere, hvoraf hovedparten er en fast kerne, som kommer igen år efter år. Det er tydeligt at de er glade for Minna, som er her og der og alle vegne. Hun er dedikeret sin opgave og sørger for at alt kører og at der altid er en hyggelig og rar stemning.

Spisehuset tilbereder det meste af menuen på stedet. Hofretten er en rigtig god spaghetti bolognese, men Minna Thomsen er særlig stolt af deres italienske platte med alt godt fra støvlelandet, hvortil gæsterne kan nyde en dejlig Amarone. Selvom stemningen er afslappet og hyggelig, omsætter Det italienske spisehus for mere end 100.000 kr. om dagen. Det er hovedsageligt pasta der ryger over disken, så meget at Minna ikke rigtig føler trang til pasta igen før engang til februar …


Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^