Bhujangasana – Kobraen

Kategori: Yoga

Bhujangasana – Kobraen 

Kobrastillingen styrker og strækker rygmuskulaturen. Selvom den ikke stimulerer tarmbevægelserne på samme måde som tvist-øvelser, så lindrer den effektivt oppustethed.

  • Lig på maven med strakte ben og fodryggen hvilende i underlaget.
  • Placer dine håndflader ud skuldrene.
  • Tag en dyb indånding.
  • Løft nænsomt hoved og bøj nakken bagover.
  • Tryk håndfladerne ned i måtten og skub fra, så du kommer op på strakte arme.
  • Hold stillingen et par sekunder, og udånd mens du nænsomt giver efter i armene og glider tilbage til udgangspositionen.
Yoga
Foroverbøjning - Uttanasana  

Det ser fantastisk ud, når en erfaren yogaudøver står i foroverbøjning som en foldet lommekniv. Men forudsætningen for at få noget ud af øvelsen, er ikke at man partout skal kunne stå med strakte ben og røre gulvet – slet ikke, hvis det kræver hurtige, hårde ryk at nå gulvet med fingerspidserne.…

Læs mere
Yoga
'Hunden' - Adho Mukha Svanasana 

Måske en af yogaens mest ikoniske stillinger, der øger blodcirkulationen, strækker og styrker hele kroppen fra nakke, ned gennem ryg, lænd, baller, hasemuskler, læg og akilles samt arme.

Læs mere
Yoga
Savasana - Ro og fokus 

Målet med øvelsen er at få ro i kroppen ved at fokusere på vejrtrækning og mærke kroppen. Øvelsen bruges ofte som afslappende afslutning på yogaprogrammer, men kan også bruges indledningsvist i et yogaprogram til at skærpe koncentration og fokus.

Læs mere
Yoga
'Katten' - Bitilasana og Marjaryasana 

'Katten' kombinerer øvelserne Bitilasana og Marjaryasana, som øger smidigheden i ryggen, og især i lænd og øvre ryg og nakke.

Læs mere
Spiritualitet
Mindfulness øger livskvaliteten hos syge 

Meditationsformen ‘mindfulness’ kan være et redskab til at bedre livskvaliteten hos mennesker med såkaldte funktionelle lidelser. Det viser undersøgelser fra Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^