Kategori: Julemad

Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde 

Prøv nye, delikate variationer af hjemmelavet julekonfekt. Her er det konfektkugler med bla. krokant, blød nougat og salmiak-lakrids.

1. Kaffekugler

Ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 50 g mørk kogechokolade
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk kaffearoma 
  • Kakao til pynt

Opskrift

  • Smelt kogechokoladen og ælt den med marcipan, kaffe og kaffearoma.
  • Stil massen koldt et par timer. Når chokoladen afkøles bliver massen mere massiv og n nemmere at arbejde med.
  • Form kugler af massen, og rul i kakao.
  • Opbevares køligt

2. Krokantkugler

Ca. 10 stk

Ingredienser

  • 130 gram sukker
  • 100 gram hakkede hasselnødder
  • 150 g mørk chokolade
  • Hakkede hasselnødder til pynt

Opskrift

  • Smelt, ved svag varme, sukker på en pande sammen med de hakkede nødder. Når sukkeret er smeltet vendes karamelmassen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og gerne også med olie, så karamellen slipper let. Lad karamellen afkøle helt inden den hakkes groft med en savtakket kniv.
  • Ælt krokanten ind i marcipanen, og tril massen kugler.
  • Dyp kuglerne i smeltet chokolade * og vend dem i hakkede hasselnødder
  • Sæt kuglerne til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


3. Mandel, nougat og salmiak-lakrids

Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 200 g blød nougat
  • Salmiakpulver
  • Lakridspulver

Opskrift

  • Kom de hele mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til sukkeret smelter.  
  • Hæld mandelmassen ud på et stykke bagepapir, spred mandlerne fra hinanden, og lad dem køle af.  
  • Bræk de afkølede mander fra hinanden og svøb dem hver i sær i en skive blød nougat.
  • Form forsigtigt til kugle og rul kuglen i en blanding af salmiak- og lakridspulver.
  • Opbevares køligt

4. Pistaciekugler

Ca. 10 stk. 

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • 150 g overtrækschokolade
  • Hakkede pistacienødder (gerne med salt) til pynt

Opskrift

  • Blend pistacienødderne fint, og bland dem med marcipanen.
  • Form kugler af massen, og sæt dem på køl en halv time.
  • Dyp marcipankuglerne i smeltet chokolade *, og rul dem i finthakket pistacienødder.
  • Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


Julemad
Dobbelt op på flødesalget i december  

December rimer på julehygge, traditioner og god mad, og fællesnævneren for julegodterne er, at mange af dem indeholder piskefløde. Det gælder alt fra risalamande og bagværk til tarteletter og brun sovs. Derfor sprænger Karolines Køkkens flødesalg kurven i december, hvor vi danskere køber dobbelt så…

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmelavet fudge 

Vild med amerikansk butter fudge? Her får du anvisning til, hvordan du laver skønne fudge - med eller uden chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk  

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Julemad
Restemad: Kålsalat med spicy and og vaniljedressing 

Slip kreativiteten og krydderierne løs i juledagene. Her er opskriften på en herlig kålsalat med rester fra julebordet.

Læs mere
Julemad
Restemad: Spicy flæskestegstoast 

Ingen hyggelige juledage uden en flæskestegsmad. Her bringer vi opskriften på en særlig lækker variation med et spicy twist!

Læs mere
Julemad
Lyse småkager - Figurkager 

De er så fine, de små kardemomme og kanel småkager, og de både dufter og smager dejligt. Og så kan de dekoreres med glasur, trækkes på silkebånd og hænge som pynt på en julegren.

Læs mere
Julemad
Julens andesteg er økologisk 

Til jul skal der steg på bordet, og i stadig flere danske hjem er der økologisk and på menuen juleaften. Ifølge dagligvarehandlen er salget af økologiske ænder stigende. Hos Salling Group steg salget af hele ferske øko-ænder på tværs af føtex, Netto og Bilka med hele 42 procent sidste december i…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Louisas coleslaw 

Blandt lækkerier til julebordet bringer vi her Louisa Lorangs bud på en flot pink, sprød og spicy coleslaw med rødbeder, pastinak, persillerod og peberrod.
Få opskriften, og se også seneste nummer af magasinet Lorang & Co. som byder på masser af dejlige opskrifter, tips og idéer til julen.

Læs mere
Julemad
Chokoladesmåkager 

Lækre, bløde og med masser af chokoladesmag. De bliver allerbedst, hvis man bruger en god mørk chokolade, fx. Lindt eller Valrhona.

Læs mere
Julemad
Flæskesteg med knasende sprøde svær 

Den traditionelle flæskesteg er dejlig julemad - især når den har sprøde svær og serveres med lun rødkål og sauce i rigelige mængder.
En flæskesteg skal have god tid i ovnen, og når man nu er i gang, så kan det svare sig at tilberede en ekstra stor steg, så man har rigeligt til sandwiches i…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^