Kort og godt om private sygeforsikringer

Kort og godt om private sygeforsikringer

Kort og godt om private sygeforsikringer 

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister. Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen...

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister.

300.000 danskere har i 2005 en privat sygeforsikring, skriver Berlingske Tidende. Forsikrings- og Pensionsbranchens interesseorganisation Forsikring og Pension skønner, at tallet vil stige til en million inden for en kort årrække.

Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen:

1. Vurder dit behov
Allerførst skal du gøre op med dig selv og måske dine nærmeste, hvad du gerne vil være forsikret imod. Skal forsikringen dække hospitalsophold, eller besøg hos en speciallæge? Har du behov for økonomisk hjælp til briller, kurophold og medicin?

2. Opstil dine krav
Når du har fundet ud af, hvad du vil have dækket, kan du udforme en liste. Tag stilling til, om du er villig til at opgive nogle af dine krav, for at ramme en standardløsning hos forsikringsselskabet eller om du vil have din individuelle forsikring.

Vær opmærksom på, at en forsikring, der er tilpasset dig, ofte vil være dyrere end en standardpakke.

3. Kontakt selskaber
Det er altid en god idé at få tilbud fra flere selskaber. Hos nogle selskaber kan du få rabat, hvis du har andre forsikringer i selskabet. Men på trods af rabatten, kan et andet selskab sagtens være billigere. Ring rundt og hør, hvad det vil koste at forsikre dig mod det, du har stående på din liste.

Det er ikke alle forsikringsselskaber, der tilbyder private sygeforsikringer.


Penge & økonomi
Varige forbrugsgoder - gode spareråd 

Her følger en stribe bode spareråd når du skal ud og handle varige forbrugsgoder, som f.eks. hvidevarer..

Læs mere
Penge & økonomi
Banker - skift og spar 

Hjælp til at gennemskue pengeinstitutternes renter og gebyrer...

Læs mere
Penge & økonomi
Bankpriser top 10 

Forbrugerstyrelsen samarbejder med Mybanker om at indhente pengeinstitutternes satser på ind- og udlån. Find de billigste satser inden for: kreditkort, indlån, udlån, billån, forbrugslån, m.m.

Læs mere
Penge & økonomi
Faldgruber i forbindelse med huskøb 

Private huskøbere skal være bedre informeret om huseftersynsordningen. Folder fra forsikringserhvervet gør noget ved sagen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Forbrugeren skal have bedre forhold 

Det skal være nemmere at finde ud af, hvad det koster at tage et lån, at få behandlet tænderne hos tandlægen eller at få malet stuen.

Læs mere
Penge & økonomi
Få kunder skifter bank 

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Læs mere
Penge & økonomi
Gode råd om forsikringer i ny guide 

Køb dine forsikringer hos forskellige selskaber. Vælg en forsikring uden selvrisiko. Tegn din ulykkesforsikring i et selskab, som ikke aldersdiskriminerer....

Læs mere
Forbrugernyt
Kort og godt om at skifte bank 

En Gallupundersøgelse viser, at hele 82% af danskerne er så loyale over for deres bank, at de ikke har overvejet at skifte til en anden. Direktør for rådgivningsfirmaet Mybanker.dk, John Norden forklarer, at det blandt andet skyldes en fejlagtig tro på, at det er besværligt at skifte bank.

Læs mere
Penge & økonomi
Kvinder skal tænke på penge 

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Læs mere
Penge & økonomi
Mange unge glemmer forsikringen 

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^