Konfliktråd for børn og unge under 15 år

Konfliktråd for børn og unge under 15 år

Konfliktråd for børn og unge under 15 år 

Konfliktråd er møder, hvor mennesker, der har været i konflikt, kan træffe hinanden.

Regeringen har som opfølgning på handlingsplanen Stop Volden besluttet at afsætte 3,7 millioner kroner til at arbejde videre med konflikthåndtering og oprette konfliktråd for børn og unge under 15 år i hele landet. Konfliktråd er møder, hvor mennesker, der har været i konflikt, kan træffe hinanden.

Socialminister Henriette Kjær udtaler:
”For nogle børn og unge er det svært at finde grænsen mellem drengestreger og kriminalitet, specielt hvis de ikke ser konsekvenserne af ens handlinger. Ved at den unge gerningsmand møder den, det er gået ud over, får han en bedre forståelse af, at han har gjort nogen kede af det. Og den, det er gået ud over, kan måske få hændelsen ud af hovedet, og igen føle sig tryg i hverdagen.”

Ideen om konfliktråd for børn og unge er i første omgang udsprunget af de gode erfaringer man har med konflikthåndtering for voksne. I forbindelse med projektet Skolens sociale liv er der indhentet erfaring med konflikthåndtering i tre folkeskoler. Erfaringerne har været så gode, at regeringen har valgt at afsætte penge til en videre udvikling og udbredelse af konflikthåndtering

Konflikthåndtering for børn kan benyttes som problemknuser i forbindelse med fx mobning, mindre hærværk, graffiti og små rapseri. Ved hjælp af en hurtig indsats, mens den unge stadig er under den kriminelle lavalder kan man forebygge at børn og unge kommer ind på en kriminel løbebane.

I dag udsender Socialministeriet et brev til alle kommuner, hvor man gør opmærksom på mulighederne for at løse konflikter og dermed forebygge kriminalitet ved hjælp af konfliktråd for børn og unge. Desuden gøres de opmærksom på hvordan de kan søge penge til lokale projekter. Det kriminalpræventive Råd, der har stået for projektet Skolens Sociale Liv, skal stå for projektledelsen.



Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Forbrugernyt
En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen 

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for…

Læs mere
Forbrugernyt
Indeholder garnet til dit strikkeprojekt farlige kemikalier? 

Flere og flere danskere har fået gang i strikkepindene, og der er med garanti produceret masser af hjemmestrikkede sokker og trøjer under corona-krisen. Miljøstyrelsen har derfor undersøgt, om strikkegarn er belastet med kemikalier i samme grad, som færdige tekstiler kan være, og om garnet…

Læs mere
Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang 

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Læs mere
Forbrugernyt
Boligadvokaten: Undgå at mægleren tager kontrollen over dine penge 

Vi skal undgå, at mægleren tager kontrollen over boligkøberens penge. Sådan lyder advarslen fra Danske BOLIGadvokater, som ser, at nogle af ejendomsmæglerne udnytter, at boligkøberne tror, at købsaftalen er en standard, og derfor overser, når der ”fifles” med indholdet.

Læs mere
Forbrugernyt
Sundhed.dk: Coronapas er klar 

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Sundhed.dk forventer, at der, den kommende tid, vil…

Læs mere
Forbrugernyt
Hver 10. dansker har fået stjålet cyklen: Sådan gør du livet surt for cykeltyven 

Forårets lyse dage og lune temperaturer betyder, at cyklen igen bliver fundet frem og bliver det foretrukne transportmiddel for mange danskere. Desværre betyder det også øget aktivitet hos cykeltyvene.

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Når naboens byggeri bliver til et mareridt 

Støj og byggerod kan hurtigt blive en belastning, når naboen i gang med en større ombygning. Og i sådanne tilfælde kan man tilmed være bekymret for, om ombygningen vil tage lys og udsigt fra ens egen bolig - eller at naboen måske endda får et nyt stort vinduesparti, så de har direkte udsigt ind i…

Læs mere
Forbrugernyt
125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år 

125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år i Danmark. Hvor de bliver af, er et mysterium, som først nu, efter 10 års efterforskningsarbejde, endelig er løst, skriver Dansk Retursystem.

Læs mere
Forbrugernyt
Svindlerne har ældre kvinder i sigtekornet - igen 

Telefonen ringer, og personen i den anden ende giver sig ud for at være fx medarbejder hos Nets' sikkerhedsafdeling, dit pengeinstitut, politiet eller noget helt fjerde. Medarbejderen siger, at vedkommende blot vil gøre dig opmærksom på, at der i øjeblikket er svindlere, som forsøger at hæve penge…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^