Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse

Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse 

Foråret og de lysere tider har vækket danskernes ferie- og rejselyst, men mange er i tvivl om, hvordan de er dækket, hvis de bestiller sommerens rejse sydpå nu, hvor rejsevejledningen har farvet landene røde.

Hos forsikringsselskabet, Alm. Brand, oplever man i øjeblikket en stigning i antallet af kunder, der er usikre på, om forsikringen dækker, hvis de bestiller sommerferien nu i håb om, at landenes rejsevejledning skifter til gul eller grøn.

”Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring hos Alm. Brand som normalt, hvis du rejser uden for Danmarks grænser. Dog vil vi altid opfordre til, at man følger Udenrigsministeriets anbefalinger og bliver hjemme, hvis myndighederne anbefaler det,” siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand.

Pakke og selvarrangeret rejse

De fleste henvendelser til Alm. Brand handler om, hvilke muligheder der er for at få pengene tilbage, hvis rejsen må aflyses på grund af corona. Og her er man både dækket, hvis man har købt en pakkerejse gennem et rejseselskab eller selv har arrangeret rejsen, så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til den pågældende destination på tidspunktet, hvor rejsen er købt.

”For alle pakkerejser gælder det, at det er rejsearrangøren, der skal refundere beløbet, hvis du ikke kan rejse på grund af udmeldinger fra Udenrigsministeriet. Har du selv arrangeret rejsen, dækker vores afbestillingsforsikring, hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til destinationen på købstidspunktet,” siger Brian Wahl Olsen.

Alle elementer ved en rejseforsikring er vigtige, men særligt i disse usikre tider, er en vigtig tommelfingerregel at have tjek på sin afbestillingsforsikring, inden man bestiller en rejse.
”Afbestillingen er utrolig vigtig at være opmærksom på, da meget kan nå at ændre sig i disse tider. Vores afbestillingsforsikring dækker, hvis et åbnet land pludselig lukker, ligesom vi dækker evakueringen, hvis det sker under ferien,” slutter Brian Wahl Olsen.

Det skal du tjekke, inden du bestiller en rejse sydpå

  • Refundering
    Tal med rejsebureauet om muligheden for refundering, inden du køber rejsen, så du er sikret, hvis rejsen aflyses.
  • Hvor går turen til?
    Undersøg at din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destinationen.
  • Afbestillingsforsikring
    Vær opmærksom på, hvordan din afbestillingsforsikring dækker dig.

Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Undgå selvarrangeret ferie

Hvis du selv arrangerer din rejse med fly og hotel til et rødt land, og det forbliver rødt, så dækker afbestillingsforsikringen ikke, hvis du på afrejsetidspunktet ikke kan eller ønsker at tage af sted, fordi Udenrigsministeriet fraråder indrejse til det pågældende land, og det kan være besværligt at få refunderet beløbet fra hotellet. Undersøg hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et orange eller rødt land. Nogle forsikringsselskaber dækker slet ikke mens andre dækker med enkelte begrænsninger.

Faktaboks:

  • Udenrigsministeriet kategoriserer landenes sikkerhedsniveauet ved at bruge fire farver: grøn, gul, orange og rød.
  • Hvis dit rejsemål er grønt, opfordrer Udenrigsministeriet dig til at bruge din sunde fornuft og være opmærksom på samme måde, som du ville være det i Danmark.
  • Hvis dit rejsemål er gult, skal du være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.
  • Hvis dit rejsemål er orange, bør du genoverveje, da Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, da risiciene forbundet med rejser til disse steder er alvorlige.
  • Hvis dit rejsemål er rødt, bør du genoverveje, da vi fraråder alle rejser til dette rejsemål. Hvis du alligevel tager afsted, opfordrer vi dig til at søge professionel sikkerhedsrådgivning.

Kilde: Udenrigsministeriet


Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Forbrugernyt
En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen 

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for…

Læs mere
Forbrugernyt
Indeholder garnet til dit strikkeprojekt farlige kemikalier? 

Flere og flere danskere har fået gang i strikkepindene, og der er med garanti produceret masser af hjemmestrikkede sokker og trøjer under corona-krisen. Miljøstyrelsen har derfor undersøgt, om strikkegarn er belastet med kemikalier i samme grad, som færdige tekstiler kan være, og om garnet…

Læs mere
Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang 

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Læs mere
Forbrugernyt
Boligadvokaten: Undgå at mægleren tager kontrollen over dine penge 

Vi skal undgå, at mægleren tager kontrollen over boligkøberens penge. Sådan lyder advarslen fra Danske BOLIGadvokater, som ser, at nogle af ejendomsmæglerne udnytter, at boligkøberne tror, at købsaftalen er en standard, og derfor overser, når der ”fifles” med indholdet.

Læs mere
Forbrugernyt
Sundhed.dk: Coronapas er klar 

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Sundhed.dk forventer, at der, den kommende tid, vil…

Læs mere
Forbrugernyt
Hver 10. dansker har fået stjålet cyklen: Sådan gør du livet surt for cykeltyven 

Forårets lyse dage og lune temperaturer betyder, at cyklen igen bliver fundet frem og bliver det foretrukne transportmiddel for mange danskere. Desværre betyder det også øget aktivitet hos cykeltyvene.

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Når naboens byggeri bliver til et mareridt 

Støj og byggerod kan hurtigt blive en belastning, når naboen i gang med en større ombygning. Og i sådanne tilfælde kan man tilmed være bekymret for, om ombygningen vil tage lys og udsigt fra ens egen bolig - eller at naboen måske endda får et nyt stort vinduesparti, så de har direkte udsigt ind i…

Læs mere
Forbrugernyt
125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år 

125 millioner dåser og flasker forsvinder sporløst hvert år i Danmark. Hvor de bliver af, er et mysterium, som først nu, efter 10 års efterforskningsarbejde, endelig er løst, skriver Dansk Retursystem.

Læs mere
Forbrugernyt
Svindlerne har ældre kvinder i sigtekornet - igen 

Telefonen ringer, og personen i den anden ende giver sig ud for at være fx medarbejder hos Nets' sikkerhedsafdeling, dit pengeinstitut, politiet eller noget helt fjerde. Medarbejderen siger, at vedkommende blot vil gøre dig opmærksom på, at der i øjeblikket er svindlere, som forsøger at hæve penge…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^