Børns mobning rammer hele familien

Kategorier: Familie & børn  -  Børn

Børns mobning rammer hele familien

Børns mobning rammer hele familien 

Fra brevkassen: På grund af mobning, har deres datter flyttet skole. Datteren trives nu, men tilbage sidder moderen med masser af uforløst vrede over, at hverken den tidligere skole eller de andre forældre gjorde noget som helst for at bekæmpe mobningen.

_______________________________________

 

Hej brevkasse

Min datter har netop flyttet skole, fordi hun blev mobbet. Heldigvis er hun faldet rigtig godt til i sin nye klasse, og det er en helt ny, glad datter vi har fået.
Jeg er super taknemmelig for at mærke, at hun endelig har fået fred for sine plageånder, men det har været en virkelig hård tid, ikke kun for hende, men også for hendes lillebror og for min mand og jeg. Det har været lidt som at holde vejret mens det har stået på. Jeg har støttet, trøstet og opmuntret hende hele vejen igennem.
Mens min datter nu er lykkeligt på vej, så sidder jeg tilbage med så meget vrede mod de børn som generede vores datter. Jeg synes slet ikke, at hverken børnenes forældre eller skolens lærere tog situationen alvorligt. Jeg ville ønske, at jeg bare kunne lægge det bag mig, men jeg er så vred og synes det er så uretfærdigt. Skal jeg bare leve med den vrede eller er der noget jeg kan gøre?
_______________________________________

Kære "vrede" mor.

Tak for din mail.
I har måttet flytte jeres datter til en anden skole, fordi hun blev mobbet. I din mail fortæller du, at din datter er faldet godt til i den nye skole og synes glad igen. Tilbage sidder du med en voldsom vrede mod den tidligere skole og forældrene, der ikke tog jeres problemer alvorligt.

Det er jo først og fremmest godt, at I har sørget for at finde en skole, hvor jeres datter synes at trives, og det ville være dejligt, hvis I nu kunne lægge historien bag jer. Men sådan er det sjældent, når man som familie har været igennem en krise. Det har været en krævende opgave, at skulle støtte og opmuntre, og samtidig måtte sande, at ingen og intet er blevet gjort for at hjælpe jer. Derfor er det naturligt, at du efterfølgende er meget vred over det, der er overgået jeres familie. Man kan sige, at ikke kun jeres datter, men hele jeres familie har været voldsramt, og som sådan, er det ikke ualmindeligt, at der kommer nogle efterfølgende reaktioner.

Livet er jo desværre ikke altid retfærdigt, og der kommer næppe nogen undskyldning fra skolen eller forældrene til pigerne. Det du kan gøre for at komme videre, er først og fremmest at glæde dig over, at I som familie har haft styrken til at løse problemerne selv.
Den voldsomme passive vrede, du lige nu føler, kan ende med at dræne dig for energi og livsglæde, hvis den ikke bruges til noget konstruktivt. Derfor vil jeg foreslå, at du - hvis du har overskud til det - bruger den erfaring du har gjort dig, til at forebygge og hjælpe andre børn og familier i lignende situation. Du kan skrive om forløbet til skolen, eller skolebladet. Du kan også skrive til andre medier med henblik på, at der gøres mere for at forebygge mobning og støtte ramte børn og familier. Du kan, på baggrund af din erfaring, beskrive, hvordan børns mobning kan påvirke en hel familie, og du kan fortælle om, hvor hjælpeløs man som forældre føler sig, når man hver dag må sende sit barn afsted, uden at kunne beskytte det mod den ondskab, som mobning jo er.

Det der er sket, kan der ikke laves om på. Gudskelov er din datter kommet hel gennem oplevelsen. Men der er andre, som kan have gavn af at høre om dine erfaringer og holdninger, og jeg tror, at det måske kan lindre følelsen af magtesløshed, at gøre andre forældre opmærksomme på, hvor dybt mobning kan ramme et barn og en familie.

Jeg håber, du vil bruge al din kraft, styrke og udholdenhed til at komme videre, både for din egen og familiens skyld.

Familie & børn
Gener og ubehag 

Under graviditeten sker voldsomme forandringer af kroppen og med dem oplever nogle kvinder desværre også gener som; kvalme, hæmorider, ømhed i bækkenet, voldsom træthed, vand i benene, halsbrand og svingende humør. Generne skyldes en kombination af hormonale ændringer og større fysisk belastning.…

Læs mere
Familie & børn
Et liv med småbørn og gigt 

Det er skønt at få børn. Også for mennesker med gigt. Ca. 11.700 kvinder i Danmark har gigt og er i en alder, hvor det at få børn er en naturlig del af ens livscyklus. Men for en stor dels vedkommende vil beslutningen om at få børn være svær. Ikke alene fordi det kræver kreativitet og overskud at få…

Læs mere
Familie & børn
Fertilitet 

De fleste af os bruger meget tid på at overveje hvornår i livet vi vil have børn. Mange af os overvejer også hvorvidt vi overhoved har lyst til at få børn. Kun de færreste af os forestiller sig at der skulle være noget til hinder for at vi kan sætte børn i verden hvis vi beslutter os for det. Det at…

Læs mere
Familie & børn
Flere drengebørn undfanges i efteråret 

I månederne fra september til december, bliver der undfanget flere børn - især drengebørn. Tidligere italienske studier synes at have fundet en sandsynlig forklaring, som peger på, at drengebørn fra naturens side er det mest skrøbelige køn, og at det derfor giver biologisk mening, at de fødes på det…

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld 

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Parforhold
Mistet lysten til sex 

Hvad gør man, når man har mistet lysten til seksuelt samvær med den mand, man elsker?

Læs mere
Familie & børn
Teenagedreng afhængig af computerspil  

Hendes 13-årige søn er besat af computerspil, hvilket bekymre hende og ikke mindst hendes kæreste, som mener, at hendes søn er skadeligt afhængig af spil ...

Læs mere
Familie & børn
Singlemor søger kæreste 

Fra brevkassen: Efter en tid med korte og overfladiske forhold, drømmer hun om at indlede et dybere og længerevarende forhold, men føler sig utryg ved at skulle ud på datingmarkedet.

Læs mere
Parforhold
Hvor blev kærligheden af? 

Fra brevkassen: Efter 5 år sammen, har de besluttet at få børn, men nu da hun er gravid, trækker han sig væk fra hende og er pludselig i tvivl om hvorvidt de overhoved skal blive sammen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^