Opskrift: Græskarboller

Kategori: Halloween

Udover at være en skøn ingrediens i mange retter, så er græskar næringsmæssigt også kilde til folat og kalium. Og ved at bruge halloweengræskarets kød, så sørger du for at få mest muligt ud af råvaren, hvilket mindsker madspild, og da det samtidigt en grøntsag i sæson, er du med til at skåne miljøet.

Opskrift: Græskarboller 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Det gælder ikke mindst, hvis man står med græskarindmaden til Halloween ...

15 stk

Ingredienser

  • 1 spisegræskar, min. 600 g 
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 æg
  • 150 g groft mel 
  • 450 g hvedemel
  • 2-3 spsk græskarkerner

Opskrift

  • Bag græskarreti ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
  • Halver græskarret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel. Alternativt kan du bruge en elpisker, der både løsner og moser græskarkødet een gang.
  • Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. Rør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.
  • Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.
  • Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune

 

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Sæson.dk

Opskrift bragt med tilladelse fra Sæson.dk

Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Halloween
Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^