Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Tærtedej

  • 175 g. hvedemel 
  • 100 g. kold smør 
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk. sukker 
  • 4 spsk. cremefraiche 

Tærtefyld

  • 5 dl. græskarmos 
  • 2 dl. fløde 
  • 200 g. farin 
  • 3 æg 
  • 2 tsk. krydderiblanding af f.eks. kanel, ingefær, allehånde og/eller nelliker

Tilberedning

  • Smuldr smørret i melet 
  • Tilsæt sukker, æg og cremefraiche
  • Ælt dejen let med hænderne
  • Når dejen er ensartet og glat, saml dejen i en kugle
  • Lad dejkuglen hvile i køleskab en times tid
  • Tilbered fyldet: Fjern trevler og kerner fra græskarmosen og kog mosen ½ time. Pisk æggene let og tilføj græskarmosen, fløden, farinen og krydderierne
  • Drys lidt mel på bordet, rul dejen ud og beklæd tærteformen
  • Fordel fyldet på tærtebunden 
  • Bag tærten ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. en time - eller til fyldet er stivnet og skorpen er brun
  • Lad din Pumpkin Pie køle af på en rist

Tips

  • Strø flormelis over kagen og dekorer med honningristede pecan
  • Server tærten lun med iskold flødeskum evt. rørt med lidt sirup
Halloween
Opskrift: Græskarboller 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Det gælder ikke mindst, hvis man står med græskarindmaden til Halloween ...

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Halloween
Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^