Brudekjoler 2023 - Få ekspertens råd til kjolen der passer din kropstype

Kategorier: Bryllup  -  Bruden

Brudekjoler 2023 - Få ekspertens råd til kjolen der passer din kropstype 

Foråret og sommerens bryllupper planlægges i øjeblikket. De store bryllupsmesser er årstiden store tilløbsstykke, og brudeforretningerne viser deres nye, overdådige kjolekollektioner frem.

Tager man blot et lille kig på udvalget, får man hurtigt fornemmelsen af det dilemma som enhver vordende brud må befinde sig i. For hvordan kan man vælge en enkelt kjole, ud af så ufattelig mange vidunderlige kreationer?

Hvad er årets kjole trends? Hvilken stil passer din smag? Hvilket snit passer bedst til din kropstype og -former? Hvad er budgettet?

Der er rigtig meget at tage stilling til, når man skal finde sin drømmekjole til den store dag. Derfor har de fleste brude brug for rigtig god tid til at kigge på mulighederne, prøve sig frem og gøre sig overvejelser.

Find inspiration i de nye kollektioner

Nogle vælger at tjekke årets kjoletrends og de nye kollektioner. Stilen rammer måske ikke plet i forhold til personlig egen stil og ønsker, men blandt de nye design finder man som regel god inspiration. 

Ifølge ekspert, Signe Marie Jeppesen, der gennem mange år har rådgivet kommende brudes valg af kjole hos Brudesalonen Kennedys, så finder man nogle helt nye og spændende tendenser i brudekjolekollektionerne anno 2023.

”De seneste år har vi set en del helt enkle kjoler. De enkle kjoler var uden nogen form for pynt, men i 2023 får de lige det dér ekstra, som får gæsterne til at spærre øjnene helt op, når bruden kommer ind”, siger Signe Marie Jeppesen.

”Igennem mange år har der udelukkende været fokus på, at overdelen på brudekjolen skal funkle, men nu tager designerne skridtet videre, og et tyl-skørt er ikke længere bare et tyl-skørt. Nu skal kjolen have minimum ét lag af glitrende tyl, der skal glimte om kap med solen og være så detaljerede som overhovedet muligt.

Ekspertens råd til kjolen der passer din kropstypee

Når man er på jagt efter den ultimative brudekjole, så mulighederne naturligt indsnævres og blive langt mere overskuelig, hvis man som udgangspunkt kigger på de kjoler, der passer ens kropstype. Hermed får ikke kun en kjole, der sidder perfekt og på smukkeste vis fremhæver kroppen, men også en komfortabel kjole man kan trække vejret i.

Nu kan man sjældent helt genkende sig selv i den stereotype og noget forenklede inddeling af kropstyper, alligevel kan man, ifølge Signe Marie Jeppesen, bruge beskrivelserne til at få en idé om, hvilket snit man skal kigge efter:

 • Den æbleformede kropstype
  Rund silhuet, fyldig om maven, forholdsvis smalle hofter, mindre barm og bagdel

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Enkle linjer er superflotte til Æblet. En A-facon, som skærer præcis i taljen, kan give illusionen af, at der er en talje. Find en kjole med lækre detaljer, som vil tiltrække øjet og fremhæve alt andet end den manglende talje."
  Se fx kjolen ’Ulrika’ fra Couture by Modeca
 • Timeglasset
  Timeglasset beskrives ofte som ’90-60-90’ – kropstypen, dvs. med samme mål over skuldre og hofter, markeret talje og fyldig barm.

  Ekspertens anbefalinger:
  "Timeglasset kan bære alt, men kan især fremhæve den flotte figur i mere tætsiddende kjoler. De fleste brudekjoler er lavet til høje og slanke kvinder, så find et mærke, hvor designeren har lagt vægt på de kvindelige former og skabt kjolen til dem."
  Se fx kjolen Justin Alexander 8920
 • Den pæreformede kropstype
  Dråbeformet silhuet, smalle skuldre, fyldig bagdel, brede hofter og lår.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Her kan havfrue-snit eller en Fit & Flare være utrolig flot. Fremhæv den runde bagdel og de kvindelige hofter med en tætsiddende kjole med en god lining i til at holde maven inde, ryggen rank og brystet frem. Eller find den helt store prinsessebrudekjole, hvor du kan skjule både lår, hofter og mave under de mange lag stof.”
  Se fx kjolen ’Diamond’ fra Randy Fenoli (Stjernen fra ‘Say Yes to the Dress’)
 • Den søjleformede kropstype
  Mindre markeret talje, dvs. lige smal eller bred kropsform, og typisk lange ben.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Sørg for, at der er noget fylde i skørtet, så der kommer lidt mere facon på figuren.”
  Se fx kjolen Justin Alexander 88276

 

Validation failed while trying to call GeorgRinger\News\ViewHelpers\Widget\Controller\PaginateController->indexAction().
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Validation failed while trying to call GeorgRinger\News\ViewHelpers\Widget\Controller\PaginateController->indexAction().
^