Kategorier: Bryllup  -  Bruden

Brudekjoler 2023 - Få ekspertens råd til kjolen der passer din kropstype 

Foråret og sommerens bryllupper planlægges i øjeblikket. De store bryllupsmesser er årstiden store tilløbsstykke, og brudeforretningerne viser deres nye, overdådige kjolekollektioner frem.

Tager man blot et lille kig på udvalget, får man hurtigt fornemmelsen af det dilemma som enhver vordende brud må befinde sig i. For hvordan kan man vælge en enkelt kjole, ud af så ufattelig mange vidunderlige kreationer?

Hvad er årets kjole trends? Hvilken stil passer din smag? Hvilket snit passer bedst til din kropstype og -former? Hvad er budgettet?

Der er rigtig meget at tage stilling til, når man skal finde sin drømmekjole til den store dag. Derfor har de fleste brude brug for rigtig god tid til at kigge på mulighederne, prøve sig frem og gøre sig overvejelser.

Find inspiration i de nye kollektioner

Nogle vælger at tjekke årets kjoletrends og de nye kollektioner. Stilen rammer måske ikke plet i forhold til personlig egen stil og ønsker, men blandt de nye design finder man som regel god inspiration. 

Ifølge ekspert, Signe Marie Jeppesen, der gennem mange år har rådgivet kommende brudes valg af kjole hos Brudesalonen Kennedys, så finder man nogle helt nye og spændende tendenser i brudekjolekollektionerne anno 2023.

”De seneste år har vi set en del helt enkle kjoler. De enkle kjoler var uden nogen form for pynt, men i 2023 får de lige det dér ekstra, som får gæsterne til at spærre øjnene helt op, når bruden kommer ind”, siger Signe Marie Jeppesen.

”Igennem mange år har der udelukkende været fokus på, at overdelen på brudekjolen skal funkle, men nu tager designerne skridtet videre, og et tyl-skørt er ikke længere bare et tyl-skørt. Nu skal kjolen have minimum ét lag af glitrende tyl, der skal glimte om kap med solen og være så detaljerede som overhovedet muligt.

Ekspertens råd til kjolen der passer din kropstypee

Når man er på jagt efter den ultimative brudekjole, så mulighederne naturligt indsnævres og blive langt mere overskuelig, hvis man som udgangspunkt kigger på de kjoler, der passer ens kropstype. Hermed får ikke kun en kjole, der sidder perfekt og på smukkeste vis fremhæver kroppen, men også en komfortabel kjole man kan trække vejret i.

Nu kan man sjældent helt genkende sig selv i den stereotype og noget forenklede inddeling af kropstyper, alligevel kan man, ifølge Signe Marie Jeppesen, bruge beskrivelserne til at få en idé om, hvilket snit man skal kigge efter:

 • Den æbleformede kropstype
  Rund silhuet, fyldig om maven, forholdsvis smalle hofter, mindre barm og bagdel

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Enkle linjer er superflotte til Æblet. En A-facon, som skærer præcis i taljen, kan give illusionen af, at der er en talje. Find en kjole med lækre detaljer, som vil tiltrække øjet og fremhæve alt andet end den manglende talje."
  Se fx kjolen ’Ulrika’ fra Couture by Modeca
 • Timeglasset
  Timeglasset beskrives ofte som ’90-60-90’ – kropstypen, dvs. med samme mål over skuldre og hofter, markeret talje og fyldig barm.

  Ekspertens anbefalinger:
  "Timeglasset kan bære alt, men kan især fremhæve den flotte figur i mere tætsiddende kjoler. De fleste brudekjoler er lavet til høje og slanke kvinder, så find et mærke, hvor designeren har lagt vægt på de kvindelige former og skabt kjolen til dem."
  Se fx kjolen Justin Alexander 8920
 • Den pæreformede kropstype
  Dråbeformet silhuet, smalle skuldre, fyldig bagdel, brede hofter og lår.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Her kan havfrue-snit eller en Fit & Flare være utrolig flot. Fremhæv den runde bagdel og de kvindelige hofter med en tætsiddende kjole med en god lining i til at holde maven inde, ryggen rank og brystet frem. Eller find den helt store prinsessebrudekjole, hvor du kan skjule både lår, hofter og mave under de mange lag stof.”
  Se fx kjolen ’Diamond’ fra Randy Fenoli (Stjernen fra ‘Say Yes to the Dress’)
 • Den søjleformede kropstype
  Mindre markeret talje, dvs. lige smal eller bred kropsform, og typisk lange ben.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Sørg for, at der er noget fylde i skørtet, så der kommer lidt mere facon på figuren.”
  Se fx kjolen Justin Alexander 88276

 

Bryllup
Brevkassen: Bryllupsgæst i sort kjole? 

Nogle brudepar sætter pris på de gamle bryllupsskikke og -traditioner, så når man nu er så heldig at være inviteret, så gælder det om at have styr på reglerne. Man skulle jo nødigt træde nogen over tæerne, fordi man ikke har læst på lektien. Men hvordan er det nu lige med reglerne omkring gæsternes…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Skal den pinlige, fordrukne onkel partout inviteres med til brylluppet? 

Er man tvunget til at invitere sin fordrukne, pinlige onkel med til sit bryllup, spørger en læser. KvindeGuidens ekspert i Takt & Tone, Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Bryllup
Brevkasse: Hvid brud flere gange? 

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Toastmasterens opgaver 

Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan, spørger en læser. Bør vedkommende fx kontakte gæsterne forud for arrangementet, hvornår skal toastmasteren selv holde tale, og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet? Få de gode råd fra ekspert i takt og tone, Sanne Udsen.

Læs mere
Bryllup
4 gode råd til valg af brudesko 

Når først brudekjolen er valgt, er det blevet tid til at finde skoen, der matcher. Tag dig god tid til at finde de helt rigtige sko, for et forkert valg kan både tage opmærksomheden fra din kjole, og øge risikoen for ømme fødder.

Læs mere
Bryllup
Brudens håndtaske: En vigtig detalje i brudeudstyret 

For mange kvinder er håndtasken en vigtig accessorrie. Den signalerer måske hvem du er, afspejler din smag eller er en kær ven som har været med dig i mange år.

Men i bryllupssammenhæng er håndtasken lidt af en overset detalje - mærkeligt nok. Når du går i bryllupstanker handler planerne og idéerne…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Han overvejer at 'anmode' om sin kærestes far om hendes hånd. Men er det en god idé? 

Christian vil gerne på gammeldags vis anmode sin kærestes far om hendes hånd. Forfatter Sanne Udsen er bekendt med den gamle tradition, men opfordrer Christian til at tænke sig godt om, for der er jo ingen garanti for, at han får det svar han vil have.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Kan man have det samme tøj på i kirken og til bryllupsfesten? 

Hvis man i forbindelse med et bryllup skal deltage i både kirken, receptionen og senere festen, bør man da skifte tøj undervejs?, spørger en læser vores ekspert i takt og tone, forfatter Sanne Udsen.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Gommens opgaver 

Han glæder sig til deres bryllup, men er i tvivl om, hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen, giver ham nogle gode råd med på vejen.

Læs mere
Bryllup
Bordplan ved bryllup 

Ved et bryllup tilbringer man mange timer ved bordet, og det er derfor vigtigt at have en god og gennemtænkt bordplan. Opgaven kan være en del mere tidskrævende, end man skulle tro, men heldigvis er der nogle traditionelle retningslinier for hvor f.eks. brudeparret og deres forældre skal sidde.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Alt det, du skal vide, for at få et vellykket bryllup

At planlægge et bryllup kræver fokus, overblik - og en hel del kærlighed. For drømme og håb skal gå hånd i hånd med økonomi og en praktisk virkelighed, og I skal træffe en lang række valg, før I til sidst kan sige jeres livs vigtigste ’ja’ til hinanden.

Bryllupsbogen, skrevet af Pernille Redder,…

Læs mere
Vores Bryllup, Simone Thorup Eriksen

Fra forfatterparret tegneren Simone og bagedystvinderen Liv kommer den perfekte gave til den kommende brud. En personlig bryllupsbog, som bruden kan udfylde som en scrapbog med historien om frieriet, et stykke af sit brudeslør, hilsner fra gæsterne, et kys med bryllupslæbestiften, menuen, de bedste…

Læs mere
Min bryllupsdagbog: Bryllupsplanlægningen

Med bogen 'Min bryllupsdagbog' præsenterer Julie Dam og Britt Basse et planlægningsværktøj op til den store dag.

De fortrykte sider hjælper og guider jer helt fra frieri til bryllupsdagen. Der er plads til egne noter, idéer og tanker. Således har I en praktisk og hyggelig bog, som bagefter…

Læs mere
Takt og Tone i Tiden, af Sanne Udsen

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden, Sanne Udsen, har skrevet 'Takt og tone i tiden', som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt. Bogen er den ultimative guide til alle, der ønsker at komme nogenlunde helskindet gennem det moderne livs genvordigheder, og…

Læs mere
Shopping
^