Der er tænger, som ikke tåler dagens lys uden for køkkenets neon, og så er der Rosendahl og Ole Palsbys tang, der gør sig både i køkkenet og på de bonede borde...
Nyt køkkenværktøj
Nestoren blandt formgivere af køkkenets udstyr, Ole Palsby, har skabt et lille vidunder for Rosendahl: Et smukt eksemplar af en kombineret pincet og tang, som både fungerer, og tager sig godt ud.
Dermed tager Rosendahl og Palsby livtag med mange af hverdagens næsten uoverstigelige problemer. Som f.eks. at fiske en enkelt oliven op af et smalt glas. Eller at få fat i en isterning med en ske. For slet ikke at tale om at vende mængder af små frikadeller i den glohede olie på panden.
De professionelle kokke har for længst fået universalværktøjet til at overkomme disse dagligdagens potentielle fortrædeligheder. Der er bare det ved det, at deres tang kun er til funktion og ikke til fint brug.
Ole Palsbys tang er derimod både til pryd og produktion. Den 20 cm lange tang i blankpoleret stål er forrygende til det hårde slid med frikadeller i stegepanden, til sommerens grill og kuvertbrødene. Samtidig vil den gøre sig lige så godt i isspanden i stuen. Kort sagt: Tangen nipper og løfter på smukkeste vis i ethvert selskab.
Det ville ikke være en Ole Palsby skabning, hvis den ikke også var videreudviklet på det funktionelle plan i forhold til sine mere simple fætre blandt tænger. Palsby har givet sin tang ekstra brede og runde kæber med store og små huller yderst. En konstruktion der gør, at tangen lige let nipper til de små ting som den fanger de større – og lader saften løbe fra, inden sagens genstand rulles, flyttes eller dumpes.
Prisen for at løse hverdagens små og store udfordringer ved potter, pander og glas er 149,75 kr.