Sommer pasteller
Quilttæppe
Sommerstel med David Austins roser
Hængesofa Rivièra Maison
Kategori: Spiritualitet
Hjerneforsker bekræfter: meditation giver ro og lykke

Iklædt okkerfarvede og røde gevandter og med et lille tilfreds smil på læben.

De buddhistiske munke fremstår som lykkelige, rolige og tilfredse mennesker og ifølge hjerneforskning er de så tilfredse og lykkelige at det kan ses på scanninger af deres hjerner.
Ved hjælp af nye scanningsteknikker har hjerneforskere opdaget at specielle områder i hjernen, forbundet med positive følelser og godt humør lyser op konstant på scanninger af praktiserende buddhister - selv når de ikke mediterer.
"Vi kan nu med ret stor sikkerhed gå ud fra at de tilsyneladende rolige buddhistiske mennesker virkelig er mere tilfredse og glade," siger Professor Owen Flanagan fra Duke University i North Carolina i USA til Reuters.
Scanningsundersøgelser, udført af forskere på University of Wisconsin viste aktivitet i de venstre præfrontale hjernelapper hos erfarne buddhister. Dette område er forbundet med positive følelser, selvkontrol og temperament.
Professor Flanagan tror, at hvis undersøgelsernes resultater kan bekræftes, kan de være af stor vigtighed.
"Den mest sandsynlige hypotese er, at der er noget i den buddhistiske meditationstradition, der giver den indre ro og lykke, vi alle søger," siger Professor Flanagan.

Spiritualitet
Astrologi

Astrologi er en årtusinder gammel formodning om, at stjerners og planeters stilling på himmelen har indflydelse på menneskers karakter, udvikling og tidspunkt for vigtige begivenheder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
^