500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Battuto og pasterelli

For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst...

Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning...


Battuto og Pasterelli
At beskue et stykke glaskunst er som at gå på opdagelse i universets forunderlighed. I linjer, farvespil og teksturer fortælles noveller og små anekdoter, som iagttageren selv kan digte videre på. For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst – en bro som giver lægmand forståelse for parrets forunderlige glaskunst.

Glasmirakler hver dag
Hver morgen startes gasbrænderen op i Glassmedjen i Frederiksværk – et atelier, de to kunstnere har drevet i fællesskab siden 1993. Glassmedjen er arnested for nye glasmirakler hver dag, og her udvikler de to kunstnere deres specialer i gamle italienske glasteknikker – teknikker, som elegant føres gennem husets mange produktgrupper, der både favner brugskunst, belysning, unika glas, skulpturel kunst og udsmykning. En enkel og smuk serie glaskander med tilhørende drikkeglas i klare og mælkehvide farver har åbnet op for nye kundegrupper, der som noget nyt også skeler til glaskunstværkerne. Husets helt nye serie af hænge- og standerlamper til gulv og bord er ligeledes en succesfuld produktgruppe, som skaber forståelse for kunsten og håndværket i Glassmedjens magiske univers. Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning.

Personlige teknikker
Pasterelli-teknikken er en stribeteknik, der danner basen for skulpturelle farveoplevelser i glasset. Farvet glas trækkes til stænger, som lægges op side om side i et nøje afstemt farvemønster. Stængerne opvarmes herefter til 800 grader og smeltes sammen, hvorefter de rulles op omkring glaspustningsrøret og blæses til det ønskede produkt. Striberne lægges som spiraler, som skaber et gådefuldt smukt spil i glasset, når det rammes af sollyset. Andrew Jason Browns speciale Battuto-teknikken ses både på Glassmedjens skåle, krukker og lamperne. Teknikken minder om det udtryk, man opnår ved at høvler et ubrændt lerprodukts flade af med en skarp kniv.

Gennem årene har de to kunstnere oparbejdet hver deres stilmæssige niche, som har givet dem kunder i hele verden. Fælles for kunstnernes stil er konglomeratet af skandinavisk design og klassisk pustede former, der overfladebehandles via slibning og sandblæsning. Senest har Andrew udvidet sit virkefelt til også at omhandle arkitektonisk og skulpturelle arbejder i glas og granit. I samarbejde med professionelle stenhuggere har han realiseret sine skulpturelle ideer og omsat dem til smukke og imponerende store værker, som bl.a. kan ses på GlasMuseet i Ebeltoft og i Bruuns Galleri i Århus.

Forhandleroplysning: Tlf. 47 74 85 20.

Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en...

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet?

Rigtig mange af os har tendens til at udsætte oprydningsprojekter igen og igen. Dét skriver Elfa, der designer opbevaringssystemer og -løsninger. De har undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind og kan motivere os til at komme i gang med et længe planlagt oprydningsprojekt.

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af...

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor SS20 - Nordisk enkelthed, ro og harmoni

Med seneste kollektion præsenterer House Doctor deres bud på den kommende sæsons indretningstrends og -tendenser. Her er stribevis af skønne produktnyheder og masser af forår- og sommerinspiration til indretning af lejlighed og hus såvel som uderum, haven, altanen og terrassen.

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville SS20 - Et touch af boheme

Okker, fuchsia, mauve, orange og blomme. Blommingvilles kollektion for foråret og sommeren 2020 byder på masser af nyt og stemningsfuldt boligtilbehør i de skønneste farver.

Læs mere
Bolig & Design
Ib Laursen SS20 - Sommerromantik

Med Ib Laursens kollektion for foråret og sommeren 2020, præsenteres et smukt og inspirerende udvalg af stemningsfuldt og dekorativt boligtilbehør. Her er nye smukke lanterner, lysfade og bakker, spejle, kurve, vaser, potter og krukker og skønne tekstiler, puder og plaider i lyse pasteller i bomuld...

Læs mere
Bolig & Design
Vasketøjskurve

Selvom en flot vasketøjskurv selvfølgelig ikke rigtig gør noget for det lidt trivielle indhold, så er der i hvert fald rig mulighed for at opbevare vasketøjet både praktisk og stilfuldt.

Her har du 9 friske bud fra annoncørerne på en ny, lækker – og praktisk – vasketøjskurv.

Læs mere
Bolig & Design
Ny inspiration til køkkenindretning

Sæsonens nye kollektioner byder på masser af skøn inspiration til indretning af køkken og spisestue. Se de skønne vitriner i genbrugstræ fra Riviéra Maison og den nye stentøjsserie 'Esrum Night' fra Broste Copenhagen. Få styr på bestikket med holdere i flet fra Nordal, og hæld mel, gryn, kaffe og te...

Læs mere
Bolig & Design
Steltons varme efterårskollektion

Her i efteråret lancerer Stelton en sandfarvet udgave af den prisvindende stentøjskollektion ’Theo’, designet af Francis Cayouette.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bloomingville<BR> - Smuk, nordisk indretningsstil

Bloomingville
- Smuk, nordisk indretningsstil

Hjørneborde, sideborde & bakkeborde

Hjørneborde, sideborde & bakkeborde

OOhh & OOhhx - Dansk miljøvenligt design

OOhh & OOhhx - Dansk miljøvenligt design

Kare Design spisebordsstol

Kare Design spisebordsstol

Shopping Nyheder
Skrivebord

Skrivebord

Rumdeler og plantekumme

Rumdeler og plantekumme

Dekorationskugler i træ

Dekorationskugler i træ

Skænk La Forma

Skænk La Forma

Nye Bøger
^