essay for applying to university best master thesis marijuana legalization paper
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Kategori: Takt og tone
Ønskeseddel på invitationen

Hun gerne have at gæsterne donerer penge til velgørende formål, i stedet for at give hende en fødselsdagsgave. Men kan man tillade sig at skrive det på invitationen?

Kære Sanne Udsen,
Jeg skal holde en rund fødselsdag til sommer med mange gæster. Da jeg i forvejen har svært ved at udforme en ønskeseddel til jul og fødselsdag, havde jeg tænkt, at jeg i stedet for ville oprette en konto hos en velgørende forening, som folk så kunne indbetale et beløb efter eget valg på.
For at det skal blive til noget, og for at alle skal have muligheden, selv om de ikke beder om en ønskeseddel, har jeg overvejet at skrive det på invitationerne, men kan man det iflg. etiketten?

________________________________________

Kære læser,
Det tjener til din ære, at du hellere vil have, at dine gæster bruger penge på en velgørende fond end på gaver til dig selv. Men nu spørger du, om det strider mod etiketten at anføre det på invitationerne, og til det er det korte svar: Ja. Som jeg har nævnt før, kræver etiketten, at man lader, som om man ikke forventer at få gaver, når man inviterer til en fødselsdagsfest.
Det er vanskeligt at opretholde denne illusion, når man skriver på invitationen, at man gerne ser et kontant beløb indbetalt til X-fonden!

Som jeg ser det, har du følgende muligheder:
1. Du blæser på etiketten og skriver det alligevel på invitationerne – vel vidende, at somme (herunder jeg selv, hvis jeg bliver inviteret) rynker lidt på næsen ad denne fremgangsmåde. Men herregud – det går jo til et godt formål!

2. Du skriver som et P.S. på invitationen, at du ikke ønsker dig gaver.
Hvis nogle af dine gæster alligevel siger, at de gerne vil give dig et eller andet, så henviser du til X-fonden. Denne fremgangsmåde vil give færre penge end mulighed 1) til X-fonden, men dine gæster vil ikke føle sig presset til at skulle bidrage til den.

3. Du skriver ingenting på invitationen, men har kontooplysninger mv. på X-fonden klar, hvis nogen beder om en ønskeseddel. Dette er den etikettemæssigt korrekte fremgangsmåde, men den indebærer risikoen for, at der vil være nogle af gæsterne, der køber gaver alligevel. Og den vil give færre midler til X-fonden end alternativ 1).

Du må selv bestemme, hvad du vil gøre. Men husk, at en fødselsdagsfest er ikke en fundraiser. Du risikerer derfor på én og samme tid, at du bliver skuffet over størrelsen på det indsamlede beløb, og at dine gæster føler sig lige lovligt presset til at give til et velgørende formål, de ikke ellers ville give til.

Takt og tone
En guide til god opførsel

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden Sanne Udsen har skrevet bogen Takt og tone i tiden - som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt i den moderne verden..

Læs mere
Takt og tone
På besøg hos dronningen

En læser skal på besøg hos Dronningen og er i tvivl om hvordan man gebærder sig. Forfatter til Takt og tone i tiden Sanne Udsen vejleder om korrekt påklædning og opførsel...

Læs mere
Takt og tone
Hjælp, mine kolleger er nogle svin !

"Eftersom vi har så forskellige tærskler, så må det på en arbejdsplads være den sarteste, der sætter standarden", skriver ekspert i takt og tone...

Læs mere
Takt og tone
Køkultur

Kun få ting kan få ellers fredelige folk til at blive i den grad ophidsede som det at blive sprunget over i køen....

Læs mere
Takt og tone
Invitationer og svarfrist

En læser spørger forfatter Sanne Udsen hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer ens invitation...

Læs mere
Takt og tone
Min fordrukne onkel

Er man "tvunget" til at invitere sin fordrukne, pinlige onkel med til sit bryllup, spørger en læser KvindeGuidens ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen...

Læs mere
Takt og tone
Sanne Udsen

Hun bor i et perfekt hus på Frederiksberg med sin perfekte mand. Hun har tre perfekte børn. Hun har sågar perfekte nevøer og niecer....

Læs mere
Takt og tone
Udveksling af gaver på jobbet

Hvordan undgår man at deltage i gave udveksling på arbejdet, hvis man ikke er interesseret i at være en del af det.

Læs mere
Takt og tone
Læserkommentar til: Hvad er det med folk og deres hunde

Jeg er en LYKKELIG hundeejer. Jeg har altid en rulle hundeposer med - så jeg håber, I tilgiver mig, jeg er lykkelig for min hund...

Læs mere
Takt og tone
Takt & Tone: Hvad er det med folk og deres hunde?

Jeg bor i et område, hvor hver anden husholdning har hund. Jeg bryder mig ikke om hunde af den simple grund, at jeg er træt af at have deres efterladenskaber hængende under min sko.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Inspiration til at peppe hjemmet op<BR> og gøre indretningen mere frisk

Inspiration til at peppe hjemmet op
og gøre indretningen mere frisk

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Fototapeter

Fototapeter

Hvilken boligstil skal du vælge?

Hvilken boligstil skal du vælge?

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^