Opskrift: Fransk nougat

Opskrift: Fransk nougat 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Det er ikke svært selv at fremstille fransk nougat. Det kræver ganske vist lidt tålmodighed, til gengæld får du den lækreste søde, bløde konfekt med sprøde, ristede mandler. I stedet for mandler kan du også vælge ristede valnødder, ristede, usaltede pistacienødder, ristede hasselnødder, macadamianødder eller kandiseret frugt.

Bemærk, at du til fremstillingen blandt andet får brug for et sukkertermometer og teflonunderlag.

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose sirup
  • 125 g honning
  • 2 æggehvider
  • Flormelis


Opskrift

  • Smut mandlerne
  • Rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter
  • Afkøl mandlerne
  • Pisk æggehviderne til hvidt skum
  • Kog sukker, vand og glukose sirup i en tykbundet gryde
  • Sørg for, med jævne mellemrum, at fjerne eventuelle sukkerkrystaller fra grydens inderside med en bagepensel dyppet i kold vand, så massen ikke brænder på
  • Kog sukkerlagen til den er 140 grader. Brug termometer
  • Tilsæt honning
  • Kog sukkerlagen til den er 148 grader
  • Hæld – lidt efter lidt, og under omrøring - den varme sukkerlage i de piskede æggehvider
  • Forsæt med at piske til massen er lidt kølet lidt af, og er jævn og lind
  • Hæld massen ud op et teflonunderlag og ælt de ristede mandler ind i massen
  • Kom massen op i et fad foret med bagepapir
  • Lad den den afkøle ved stuetemperatur
  • Tag nougaten ud af formen og drys med flormelis
  • Skær nougaten i mundrette stykker med en skarp kniv
  • Pak stykkerne i vokspapir eller husholdningsfilm

Opskrift: Fransk nougat 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Det er ikke svært selv at fremstille fransk nougat. Det kræver ganske vist lidt tålmodighed, til gengæld får du den lækreste søde, bløde konfekt med sprøde, ristede mandler. I stedet for mandler kan du også vælge ristede valnødder, ristede, usaltede pistacienødder, ristede hasselnødder, macadamianødder eller kandiseret frugt.

Bemærk, at du til fremstillingen blandt andet får brug for et sukkertermometer og teflonunderlag.

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose sirup
  • 125 g honning
  • 2 æggehvider
  • Flormelis


Opskrift

  • Smut mandlerne
  • Rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter
  • Afkøl mandlerne
  • Pisk æggehviderne til hvidt skum
  • Kog sukker, vand og glukose sirup i en tykbundet gryde
  • Sørg for, med jævne mellemrum, at fjerne eventuelle sukkerkrystaller fra grydens inderside med en bagepensel dyppet i kold vand, så massen ikke brænder på
  • Kog sukkerlagen til den er 140 grader. Brug termometer
  • Tilsæt honning
  • Kog sukkerlagen til den er 148 grader
  • Hæld – lidt efter lidt, og under omrøring - den varme sukkerlage i de piskede æggehvider
  • Forsæt med at piske til massen er lidt kølet lidt af, og er jævn og lind
  • Hæld massen ud op et teflonunderlag og ælt de ristede mandler ind i massen
  • Kom massen op i et fad foret med bagepapir
  • Lad den den afkøle ved stuetemperatur
  • Tag nougaten ud af formen og drys med flormelis
  • Skær nougaten i mundrette stykker med en skarp kniv
  • Pak stykkerne i vokspapir eller husholdningsfilm
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^