Pandasyndromet

pandasyndromet

Pandasyndromet 

Den danske filminstruktør Rune Schjøtt vandt ved dette års kortfilms festival i Oberhausen, Tyskland førsteprisen i børne- og ungdoms konkurrencen med kortfilmen ”Pandasyndromet”..

af redaktionen, 17. maj 2006

Pandasyndromet er den tragikomiske fortælling om den 17-årige Bjørn som skal opereres for forhuds-forsnævring. Bjørns forhold til pigerne har været præget af præstationsangst og usikkerhed. Men Bjørn må sande, at selv om han efter operationen nok bliver fysisk veludrustet, så gør det ikke nødvendigvis erobringen af de skønne kvinder nemmere...

Pris til Rune Schjøtt
Den danske filminstruktør Rune Schjøtt vandt ved dette års kortfilms festival i Oberhausen, Tyskland i sidste uge førsteprisen i børne- og ungdoms konkurrencen med kortfilmen ”Pandasyndromet”

Festivalen, der er en af Europas største af sin art, har haft tidligere vindere som Roman Polanski, Wim Wenders, Pedro Almodovar og David Lynch. Debutanten Rune Schjøtt har skrevet og instrueret filmen ”Pandasyndromet”. Den er støttet af Det Danske Filminstituts nye talent-ordning, New Danish Screen, ligesom bl.a. Pernille Fischer Christensens film ”En Soap”, der høstede to priser ved filmfestivalen i Berlin.

Rune Schjøtt har tidligere skrevet manuskript til Dagur Karis film ”Voksne Mennesker”, men springer med ”Pandasyndromet” ud som instruktør. Filmen er en komedie og handler om den 17-årige Bjørn, der oplever, at den svære seksuelle debut bliver gjort endnu mere umulig, da han opdager, at han lider af forhudsforsnævring.

Festivalens jury begrundede bl.a. udnævnelsen med, at filmen er ”dragende fra første billede” og var imponeret over den fine balance af humor og smerte.

Hovedrollen spilles af Alexander Vedel Ottensten. Musikken er af Jonas Bjerre fra rockbandet Mew.

Filmen er produceret af produktionsselskabet Blenkov & Schønemann ApS. Filmen forventes at blive vist på dansk tv senere i år. Indtil da er den også at finde på andre filmfestivaler i løbet af sommeren fra Rom til Toronto.




Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^