Iben Hjejle i ny Søren Kragh-Jacobsen film.

Iben Hjejle i ny Søren Kragh-Jacobsen film. 

Søren Kragh-Jacobsen er efter den populære dogmefilm "Mifunes Sidste Sang" tilbage i instruktørstolen, denne gang med den engelsk-sprogede spillefilm "Skagerrak".

Søren Kragh-Jacobsen, manden bag store danske filmklassikere som "Vil du se min Smukke Navle?" og "Drengene fra Sankt Petri", er efter den populære dogmefilm "Mifunes Sidste Sang" tilbage i instruktørstolen, denne gang med den engelsksprogede spillefilm "Skagerrak".

I hovedrollen ses Iben Hjejle, som den danske pige Marie. Hendes irske veninde spilles af Bronagh Gallagher, mest kendt fra "The Commitments". I den mandlige hovedrolle ses New Zealænderen Martin Henderson, der netop nu er biografaktuel i "The Ring".

Manuskriptet har Søren Kragh-Jacobsen skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, der snart er aktuel med sin egen spillefilm "De Grønne Slagtere". Anders Thomas Jensen er på kort tid blevet et stort navn i dansk film, efter at have været medforfatter på film som "I Kina Spiser de Hunde", "Gamle Mænd i Nye Biler", "Wilbur begår Selvmord", "Elsker dig for evigt" og naturligvis hans egen "Blinkende Lygter", som var en stor succes.


(Foto: Ole Kragh-Jacobsen)

Historien...

Efter i en årrække at have rejst rundt i verden drevet af rastløshed og forskellige små-jobs, går de to veninder, danske Marie og irske Sophie i land efter at have arbejdet på en boreplatform. Efter en vild nat i den nordskotske havneby Peterhead mister pigerne alle deres surt optjente penge. Gode råd er dyre, og det bliver pludselig fristende at sige ja til det tilbud, der uventet dumper ind af døren: Fri bolig og alt betalt plus 40.000 skattefri pund for ni måneders arbejde. Sophie presser Marie til at acceptere jobbet som rugemor, så Jarlen af Glomis Hall kan få en arving. Men tingene udvikler sig ikke altid som planlagt, og Marie befinder sig pludselig højgravid og alene hos tre løjerlige mænd i et nedslidt mekanikerværksted i Glasgow. Hun er på flugt fra barnets fremtidige forældre og på jagt efter Sophies gamle flamme, Ken.

"Skagerrak" har biografpremiere landet over fra fredag den 14 marts

Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Sangklubben

'Sangklubben', med Kristin Scott Thomas og Sharon Horgan i hovedrollerne, er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, der tidligere er nomineret til en Oscar for bedste instruktør for filmen 'The Full Monty'.

Læs mere

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Portræt af en kvinde i flammer

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^