Colette 

Se det autentiske filmdrama, Colette, med Keira Knightley i hovedrolen. Filmen, der er baseret på en biografi om den franske romanforfatters liv, er en både inspirerende og højaktuel historie i en tid, hvor der verden over er særligt fokus på kvinders rettigheder. Knivskarp, kompromisløs og forud for sin tid, var Colette nemlig ikke kun en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist, men også en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret til at have en stemme i en mandsdomineret verden, og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.

Keira Knightley spiller rollen som Colette, der gifter sig med Henry 'Willy' Gauthier-Villars, og flytter fra et simpelt liv på landet til et hæsblæsende Parisiske bohemeliv. Her udvikler Colette hurtigt sine evner som forfatter, men må finde sig i, at hendes første romaner udgives under Willy's navn. Da Willy har fungeret som hendes mentor, accepterer hun i første omgang betingelserne. Men da hendes romaner vinder anerkendelse og berømmelse, forråder han hende, og Colette indser, at hun må kæmpe for at få den anerkendelse hun fortjener.

Titel: Colette
Instruktør: Wash Westmoreland
Medvirkende: Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Dominic West og Ray Panthaki
Copyright: Scanbox
Biografpremiere: 25. oktober 2018

En fantastisk kvinde

Det chilenske filmdrama 'En fantastisk kvinde', der vandt Sølvbjørnen for Bedste Manuskript på Berlin Film Festival 2017, har dansk biografpremiere på torsdag den 26. oktober.
Filmen er på én og samme tid den smertefulde og betagende historie om Marina, der tjener sine penge som servitrice, men…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Brylluppet

Stephan Strekers 'Brylluppet' er en belgisk-pakistansk co-produktion om en ung pige, der ønsker at frigøre sig fra familiens traditioner, og samtidig en nutidig Romeo og Julie historie, der udspiller sig i vores moderne vestlige Europa.
Den 18-årige pakistanske pige, Zahira har et tæt forhold…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Gensynet

Den franske film 'Gensynet', der har Catherine Deneuve og Catherine Frot i hovedrollerne, er en hjertevarm historie om to meget forskellige kvinders tætte bånd og liv.

Læs mere

Gud taler ud

I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe – Psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der både yder…

Læs mere

Paula

Den tyske maler Paula Modersohn-Becker levede hele sit korte, men intense kunstnerliv i skyggen af sin mand Otto Modersohn, men i kunsthistorien har hun indtaget sin retmæssige plads som radikal fornyer af den tyske modernisme. Hun var også kendt for sit nære venskab med digteren Rainer Maria Rilke,…

Læs mere

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^