333 idéer til en filmaften

333 idéer til en filmaften 

Ind i mellem kan kan det være svært at afgøre, hvilken film der skal have æren af at underholde og berige os ...

af Nønne Lønne Votborg, KvindeGuiden.dk

Film
Måske er det lige i overkanten. Men faktisk blev jeg glad, da Blockbuster for nylig udsendte et nyhedsbrev, hvori de lancerer 333 film, "du skal se, før du dør". Ikke noget originalt og nyt koncept at plukke X antal film ud og præsentere dem for et filmglad publikum, der hungrer efter tips til, hvilken film de kan vælge, men det gør jo ikke listen mindre anvendelig.

Leje-film
Listen er udvalgt 100 % af kunderne, skriver Blockbuster, og det kan vi jo så håbe på passer. Uanset hvad er det altid dejligt med nye idéer til hvad, man skal smække på sin DVD. Tit kan det være svært for mange af os at afgøre, hvilken film der skal have æren af at underholde og berige os. Hos den lokale filmpusher er der ingen gode råd eller vejledning at få. Hvis den ønskede film ikke er hjemme, er det bare ærgerligt, her kan man ikke reservere eller søge på en computer.

Biblioteket og filmen
Al den slags hører til på biblioteket. Der hvor det tilmed er gratis at låne alverdens forskellige materialer, som bibliotekerne gerne vil glæde os med. Men film er der relativt få af. En del tror fejlagtigt, at det er bibliotekarerne, der elsker bogen højere. Men nej. Filmen er velkommen på bibliotekerne. Der er jo det besynderlige ved vores biblioteker og den lovgivning, de er underlagt med film, at der desværre kun er et begrænset udvalg af film dér.

Forhindringer for filmoplevelser
Det vrimler med forhindringer for, at bibliotekerne kan tilbyde deres lånere de film, de gerne vil: Af ophavsretslige årsager kan bibliotekerne ikke få lov til at købe og udlåne alle film. Der er særlige regler for, hvordan film må udlånes (såkaldte brugsrettigheder) som gør, at bibliotekerne har begrænsede muligheder for at skaffe film fra andre biblioteker. Reglerne om ophavsret gør endvidere, at prisen for samme film er betydelig højere (oftest omkring 800 kr.) end i almindelig handel.

Film beriger
Bibliotekarerne har for længst sidestillet de forskellige medietyper og vil lige så gerne formidle den gode filmoplevelse som den gode roman. Naturligvis.
På bibliotek.dk kan man nu søge særskilt på film og få lov at låne en del film via fjernlån. Det er en stor forbedring, som kun kan hilses velkommen. Her er fortrinsvis tale om smalle film, dokumentar film og udvalgte danske film.
Glæd dig selv med en god filmoplevelse. Du kan starte på biblioteket, hos Blockbuster eller et helt andet sted. Det vrimler med gode filmoplevelser!

Take a pick and enjoy your movie!
Nønne Lønne Votborg
Kvindeguiden.dk

LINKS
• <link https: blockbuster.dk _blank> 333 film du skal se før du dør - Blockbuster
• <link https: www.blockbuster.dk _blank> Blockbusters filmbase
• <link https: dnfx.dfi.dk pls dnf _blank> Danmarks nationalfilmografi
• <link https: www.danskefilm.dk _blank> Dansk Filmdatabase
• <link https: www.dfi.dk _blank> Det Danske Filminstitut
• <link https: www.dfi.dk filmhuset biblioteket.aspx _blank> Det Danske Filminstitut - Biblioteket

Udenlandske filmportaler
• <link https: www.imdb.com _blank> The Internet Movie Database - IMDB
• <link https: www.allmovie.com _blank> Allmovie.com






Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^