help with writing narrative essays medical research paper
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Takt og tone
Ønskeseddel på invitationen

Hun gerne have at gæsterne donerer penge til velgørende formål, i stedet for at give hende en fødselsdagsgave. Men kan man tillade sig at skrive det på invitationen?

Kære Sanne Udsen,
Jeg skal holde en rund fødselsdag til sommer med mange gæster. Da jeg i forvejen har svært ved at udforme en ønskeseddel til jul og fødselsdag, havde jeg tænkt, at jeg i stedet for ville oprette en konto hos en velgørende forening, som folk så kunne indbetale et beløb efter eget valg på.
For at det skal blive til noget, og for at alle skal have muligheden, selv om de ikke beder om en ønskeseddel, har jeg overvejet at skrive det på invitationerne, men kan man det iflg. etiketten?

________________________________________

Kære læser,
Det tjener til din ære, at du hellere vil have, at dine gæster bruger penge på en velgørende fond end på gaver til dig selv. Men nu spørger du, om det strider mod etiketten at anføre det på invitationerne, og til det er det korte svar: Ja. Som jeg har nævnt før, kræver etiketten, at man lader, som om man ikke forventer at få gaver, når man inviterer til en fødselsdagsfest.
Det er vanskeligt at opretholde denne illusion, når man skriver på invitationen, at man gerne ser et kontant beløb indbetalt til X-fonden!

Som jeg ser det, har du følgende muligheder:
1. Du blæser på etiketten og skriver det alligevel på invitationerne – vel vidende, at somme (herunder jeg selv, hvis jeg bliver inviteret) rynker lidt på næsen ad denne fremgangsmåde. Men herregud – det går jo til et godt formål!

2. Du skriver som et P.S. på invitationen, at du ikke ønsker dig gaver.
Hvis nogle af dine gæster alligevel siger, at de gerne vil give dig et eller andet, så henviser du til X-fonden. Denne fremgangsmåde vil give færre penge end mulighed 1) til X-fonden, men dine gæster vil ikke føle sig presset til at skulle bidrage til den.

3. Du skriver ingenting på invitationen, men har kontooplysninger mv. på X-fonden klar, hvis nogen beder om en ønskeseddel. Dette er den etikettemæssigt korrekte fremgangsmåde, men den indebærer risikoen for, at der vil være nogle af gæsterne, der køber gaver alligevel. Og den vil give færre midler til X-fonden end alternativ 1).

Du må selv bestemme, hvad du vil gøre. Men husk, at en fødselsdagsfest er ikke en fundraiser. Du risikerer derfor på én og samme tid, at du bliver skuffet over størrelsen på det indsamlede beløb, og at dine gæster føler sig lige lovligt presset til at give til et velgørende formål, de ikke ellers ville give til.

Takt og tone
Brevkassen: Blomst i knaphullet?

Skal et eventuelt skærf matche min kærestes kjole, eller må det være sort som min butterfly? Forfatter og ekspert i festens traditioner, Sanne Udsen, besvarer spørgsmålet.

Read more
Takt og tone
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

Read more
Takt og tone
Regler for skader ved gæstebud

Min venindes søn har smadret mit smukke spisebord og hun nægter at erstatte det...

Read more
Takt og tone
Tager man medbragt mad med hjem?

Når man medbringer mad og vin til en sammenkomst, er det så taktfuldt at tage resterne med hjem?

Read more
Takt og tone
Spiser man fjerkræ med fingrene?

Hvorledes og i hvilken rækkefølge skal bestik og glas skal ligge ved festbordet? Må man spise fjerkræ med fingrene? Tips til takt & tone ved forårets fine fester ...

Read more
Takt og tone
Alle guds børn

Alletiders kriminalroman af Sanne Udsen ...

Read more
Takt og tone
Genkend psykopaten

Ordet psykopat kan få det til at gyse i folk. Man tænker på seriemordere og diktatorer. Men de allerfleste psykopater er ikke kriminelle.....

Read more
Takt og tone
Takt og tone i tiden

Sanne Udsen guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder ...

Read more
Takt og tone
Værtindegaven

Hvad gør man når de gaver man modtager er mere værdifulde, end dem man giver? Og hvad er god tone mht. værtindegaver?

Read more
Takt og tone
Altid forsinket?

Er du typen som altid kommer for sent til et arrangement, så får du her råd til hvordan du alligevel kan entrere med stil ...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Eden Outcast

Eden Outcast

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Lykketrold Blomsterpige

Lykketrold Blomsterpige

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Read more
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Read more
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Read more
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Read more
Shopping
Loppemarkeder 2023
^