Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015

Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015 

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Medrivende karakterbeskrivelser, spændende samfundsskildring og masser af genkendelige følelser. Juryen havde mange rosende ord til Iben Mondrup for romanen ’Godhavn’, som hun netop har modtaget DR Romanprisen 2015 for.

’Godhavn’ handler om de tre søskende Bjørk (syv år), Knut (12 år) og Hilde (15 år), der sammen med deres forældre bor i byen Godhavn i Grønland. Et år gentager sig med hvert af de tre børn som fortæller, og vi oplever, hvordan de samme situationer opfattes forskelligt af de tre børn i forskellige aldre og – ikke mindst – med meget forskellige personligheder.

Læsere fra hele landet

Cirka 45 læsekredse har på biblioteker over hele landet læst og debatteret en roman hver måned siden december. I maj afgav bibliotekerne så deres stemmer over, hvilke tre bøger de ville sende videre i finalen. Ud over Iben Mondrups ’Godhavn’ var også Peter Høegs ’Effekten af Susan’ og Jens Vilstrups ’Opland’ blandt de tre finalister. Sidst i maj mødtes fem udvalgte læsere til jurydag i DR Byen, hvor de enstemmigt besluttede, at Iben Mondrup skulle modtage DR Romanprisen 2015.

Det er læserne selv, der har søgt om at blive jurymedlemmer. Juryen er repræsenteret af både mænd og kvinder i alderen 26-69 år fra forskellige dele af landet.

Den røde jord i Mzuzu

En roman om kærlighed, mennesker og et anderledes liv i et land præget af politisk uro og korruption.

Læs mere
Og sådan blev det, af Maren Uthang

I sin medrivende debutroman fortæller Maren Uthang en grum historie om familiehemmeligheder, ensomhed og venskab ...

Læs mere
Forbandede yngel

Vinder af Politikens romankonkurrence 2013 ...

Læs mere
Og bjergene gav genlyd

Fra forfatteren til de medrivende bestsellere "Under en strålende sol" og "Drageløberen", kommer romanen "Og bjergene gav genlyd". En uforglemmelig fortælling om at være menneske og om at finde et stykke af sig selv i en anden ....

Læs mere
Perla

En ung argentinsk kvinde opdager rystende ting om sin egen baggrund, da hun får besøg af en ubuden gæst ...

Læs mere
Pigen på klippen

Læs Lucinda Rileys bevægende roman, en historie om knuste hjerter, tilgivelse og nye chancer ...

Læs mere
Inferno

Så er den her - bogen mange har ventet på. Dan Brown har endnu engang iscenesat Robert Langdon i et univers af historie, hemmeligheder, kunst, koder og symboler ... God fornøjelse !

Læs mere
En ny dag venter

Skøn chick-lit sommerlæsning ! Har du lyst til at nyde sommeren med en underholdende, romantisk roman, så er den populære Jill Mansells En ny dag venter netop udkommet ...

Læs mere
Ru af Kim Thúy

”Ru” er titlen på Kim Thúys selvbiografiske roman, som medrivende skildrer hendes rejse fra barndommen i Vietnam under Vietnamkrigen til livet i eksil i Canada. Det er en barsk historie, men Thúy har en fremragende fortællestil ...

Læs mere
Jordemoderen fra Hope River

De allervarmeste anbefalinger til Patricia Harman debutroman Jordemoderen fra Hope River. En smuk, barsk og medrivende roman om kvindelivet under 1930´ernes depression i West Virginia …

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^