Kategori: Sundhed
Wegovy semaglutide Novo Nordisk cardiovascular published American Heart Association Scientific

Wegovy, der på nuværende tidspunkt det mest effektive slankepræparat i Danmark, ser ud til også at have en positiv effekt i behandling af hjertekarsygdomme blandt overvægtige hjertepatienter.

Wegovy kan reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde 

Den bedste kur mod hjertekarsygdomme er en sundere livsstil, men Hjerteforeningen ser positivt på nye forskningsresultater fra Novo Nordisk, der peger på, at vægttabsmidlet Wegovy kan reducere risikoen for hjerteanfald med 20 procent blandt overvægtige hjertepatienter.

Wegovy er på nuværende tidspunkt det mest effektive slankepræparat i Danmark. Det skyldes dets aktive ingrediens, semaglutid, som undertrykker appetitten og fører til gradvist vægttab.

At medicinen samtidig kan forebygge hjerteanfald, beskriver Hjerteforeningens forskningschef, Gunnar Gislason, som "meget lovende".

"Jeg kan bestemt se et potentiale, fx i behandlingen af overvægtige hjertepatienter der har haft blodprop i hjertet. For disse patienter kan det være, at de skal tilbydes behandling med semaglutid for at mindske deres risiko for blodprop, slagtilfælde og død af hjertesygdom," siger han. 

"Det er første gang, vi får dokumenteret, at behandling med vægttabsmedicin har en gevinst i forhold til risikoen for hjerte-kar-sygdom, så det synes jeg bestemt, vi skal glæde os over. Men det er endnu for tidligt at begynde at konkludere på, hvilken plads, det får i fremtidens behandling."

Ifølge forskningschefen er det afgørende, at Wegovy fortsat alene betragtes som medicin til overvægtige ordineret af læger som supplement til livsstilsændringer.

"En sund livsstil, som inkluderer en afbalanceret kost, regelmæssig motion og undgåelse af tobak, forbliver de tre vigtigste elementer," understreger han.

Kilde:

Studie: Wegovy kan reducere risiko for hjerte-kar-tilfælde med 20 procent. Hjerteforeningen. November 11 2023

Novo Nordisk. Wegovy® (semaglutide) injection 2.4 mg cardiovascular outcomes data presented at the American Heart Association Scientific Sessions and simultaneously published in the New England Journal of Medicine. November 11 2023.

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig…

Læs mere
Alternativ smertebehandling

I nyt ambitiøst værk giver fire eksperter indenfor henholdsvis konventionel vestlig medicin, traditionel kinesisk medicin, homøopati og naturmedicin hver deres bud på behandling af 25 almindelige lidelser. Således får læseren mulighed for at orientere sig om mulighederne inden konsultation hos læge…

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^