Lamper fra Bloomingville
Parfume - ‘Le parfume solide’
Christina Jewelry & Watches
Vasketøjskurv på hjul
Kategori: Sundhed
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som psyken og komplicerede sygdomme som Alzheimers og type 2-diabetes?

Bliv klog på din tarmbakterier
En sund tarmmikrobiota, dvs. de trillioner af mikroorganismer, som bor i vores tarm, er et værn mod fremmede bakterier og uønskede stoffer. Og så beskytter den mod allergier, inflammation og smerter og stabiliserer stort set alle regulerende systemer i kroppen. Det er altså en rigtig god idé at passe godt på sin tarmmikrobiota!
Bogen 'Probiotika & præbiotika' introducerer, hvilke bakterier der bor i vores tarm, og hvad de laver, med fokus på de probiotiske bakterier. Der skabes klarhed over, hvad det er klogt at spise, når der skal opbygges robusthed og mangfoldighed i tarmsystemet, og hvad man bør undgå.
De levende opskrifter har direkte fokus på den lækre vitalkost, der på én gang fodrer din mikrobiota med probiotisk mad (levende, sundhedsfremmende bakterier) samt præbiotika (mad til bakterierne). Det er enkelt, let og ligetil at lave – og meget billigere og mere velsmagende end kosttilskud med mælkesyrebakterier.
Eksempler på lækre retter er kimchi, saltede citroner og andre fermenterede grøntsager, jordskokke-risotto, surdejsbrød og -vafler, cheesecake med labneh og chokolade samt en lang række boblende og syrnede drikke som fx kefir, lassi og gingerbeer.

Bogens forfattere
Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.
Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient. i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Orthomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdensfødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejdet med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. 

Titel: Probiotika & præbiotika
Forfattere: Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese
Forlag: Muusmann
Bestilling: Probiotika & præbiotika

Antiinflammatorisk kost

'Antiinflammatorisk kost - Sluk branden der hærger kroppen indefra' er en guide, der introducerer inflammationsbegrebet.

Læs mere
Rigtig mad

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Læs mere
Boost din sundhed

Spis og træn dig slank, stærk og sund på bare fire uger med denne anderledes trænings- og opskriftsbog.

Læs mere
Kuren til varigt vægttab

Måske kender du Henrik Duer fra TV3-programmet ‘Ekstremt fed – et år til at redde livet’, og måske ville du ønske, at du havde ham som din personlige træner og rådgiver.

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
5:2 kuren

Ved at faste i to dage, og spise som du plejer resten af ugen, opnår du vægttab og sundere helbred, skriver forfatterne til bestellerbogen "5:2 kuren " ...

Læs mere
Blodsukker

Spis dig til et stabilt blodsukker ...

Læs mere
Bækkenbund i topform

Få bedre orgasmer og hold på tisset – en stærk bækkenbund har mange forcer. Og det er aldrig for sent at gå i gang !

Læs mere
Glad, sund og rask hele livet?

Hvordan bliver man glad, sund og rask hele livet? Det finder du svar på i professor Bente Klarlund Pedersens bog "Alt om sundhed - Tanker om det gode liv" ...

Læs mere
Spis med mindfulness

Spis med mindfulness

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bloomingville<BR> - Smuk, nordisk indretningsstil

Bloomingville
- Smuk, nordisk indretningsstil

Ergonomisk spisebordsstol<BR>fra LaForma

Ergonomisk spisebordsstol
fra LaForma

Disse tre steps bør du have<BR> i din hudplejerutine

Disse tre steps bør du have
i din hudplejerutine

Udendørs sofaer og loungesæt

Udendørs sofaer og loungesæt

Nye Bøger
^