Med bogen forklarer Martin Kreutzer, som er specialist inden for præstationsfremmende ernæring, hvad inflammation gør ved os, hvorfor vi bør være opmærksomme på inflammation og hvordan man, gennem 'intelligente kostjusteringer kan slukke den indre ild, der truer med at give os alverdens dårligdomme'.
Bogen introducerer konkrete råvarer og 25 opskrifter af kogebogsforfatteren af Anne Larsen.
Bogen er den første i Martin Keutzer og Anne Larsens serie af kostbøger, som følges op med 'Fatburner – madvarer der smelter fedtet af kroppen', 'Proteinpower – spis dig stærk og sund i planterigets proteiner', 'Sundt fedt – 12 fedtbomber som du bare MÅ spise' og 'Suveræne kulhydrater – spis dig sund og slank i planterigets kulhydratkilder', som alle udkommer i løbet af sommeren og efteråret 2015.
Forfattere: Anne Larsen & Martin Kreutzer
Forlag: Muusmann' Forlag
Fotograf: Stine Heilmann