Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015 

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Medrivende karakterbeskrivelser, spændende samfundsskildring og masser af genkendelige følelser. Juryen havde mange rosende ord til Iben Mondrup for romanen ’Godhavn’, som hun netop har modtaget DR Romanprisen 2015 for.

’Godhavn’ handler om de tre søskende Bjørk (syv år), Knut (12 år) og Hilde (15 år), der sammen med deres forældre bor i byen Godhavn i Grønland. Et år gentager sig med hvert af de tre børn som fortæller, og vi oplever, hvordan de samme situationer opfattes forskelligt af de tre børn i forskellige aldre og – ikke mindst – med meget forskellige personligheder.

Læsere fra hele landet

Cirka 45 læsekredse har på biblioteker over hele landet læst og debatteret en roman hver måned siden december. I maj afgav bibliotekerne så deres stemmer over, hvilke tre bøger de ville sende videre i finalen. Ud over Iben Mondrups ’Godhavn’ var også Peter Høegs ’Effekten af Susan’ og Jens Vilstrups ’Opland’ blandt de tre finalister. Sidst i maj mødtes fem udvalgte læsere til jurydag i DR Byen, hvor de enstemmigt besluttede, at Iben Mondrup skulle modtage DR Romanprisen 2015.

Det er læserne selv, der har søgt om at blive jurymedlemmer. Juryen er repræsenteret af både mænd og kvinder i alderen 26-69 år fra forskellige dele af landet.

Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i…

Læs mere
Vindens port - Anne-Cathrine Riebnitzsky

Ibrahim Banu Said er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i den berømte fæstning Al-Qalat i Andalusien. Og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

I begyndelsen af 1300-tallet er den…

Læs mere
Højtryk og lavtryk - Meg Mason

Der er noget galt med Martha, og det har der været længe. Da hun var sytten eksploderede en lille bombe i hendes hjerne, og eft er utallige lægebesøg, uendelig meget terapi og alverdens medicin ved hun stadig ikke, hvorfor det kan tage hende en hel dag at komme ud af sengen, eller hvorfor hun støder…

Læs mere
En Anden Gren - Jesper Wung-Sung

Ingen bestsellerliste uden Jesper Wung-Sungs gribende slægtsroman 'En Anden Gren', som tidligere i år vandt boghandlernes bogpris 'De Gyldne Laurbær'.

Læs mere
Bjørnen, Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldagers nye roman ramte bestsellerlisten i sin første uge!

Læs mere
Folkets skønhed, af Merete Pryds Helle

Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til…

Læs mere
December Boulevard, af Ole Petersen

For de fleste af os er store dele af vejen gennem livet formet af tilfældige hændelser og af begivenheder, vi kun har ganske lidt indflydelse på. Der er dog, for os hver i sær, øjeblikke i livet, hvor vi har mulighed for at træffe beslutninger, der kan have afgørende betydning for, hvordan resten af…

Læs mere
Obamas yndlingsroman 'Fates and Furies' nu på dansk

Lauren Groffs roman 'Fates and Furies' blev en af de mest ventede og omtalte romaner i USA i 2015. Selv præsident Obama fremhævede bogen, som årets bedste.

Læs mere
Den danske pige

Læs David Ebershoffs roman "Den danske pige" som handler den sensationelle affære omkring den transkønnede Lili Elbe, der som den første i verden, fik foretaget kønsskifteoperation. Filmatiseringen af romanen med oscar-vinderen Eddie Redmayne i hovedrollen har biografpremiere 4. februar 2016.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^