Nelle Harper Lee er født i 1926 i Monroeville, Alabama og blev verdensberømt forfatter, da hun i 1960 udgav 'Dræb ikke en sangfugl'. Bogen har solgt over 40 millioner eksemplarer over hele verden, og i 2014 blev den af Baileys Women’s Prize for Fiction udråbt til at være den mest betydningsfulde roman nogensinde skrevet af en kvinde.

Harper Lee-sensation allerede i nyt oplag  

Kun få dage efter dansk udgivelse satte Lindhardt og Ringhof et nyt oplag til tryk af Harper Lee's litterære sensation ’Sæt en vagtpost ud’. Bogen ligger i toppen af de danske bestsellerlister og har modtaget flotte anmeldelser.

"Vi glæder os naturligvis over bogkøbernes store interesse for den danske udgave på trods af, at vi havde lagt os op ad den internationale udgivelse midt i sommerferien. Samtidig glæder vi os over, at interessen for Harper Lee's første bog Dræb ikke en sangfugl har været så overvældende, efter vi genudgav den. For vi synes, det giver mest mening at læse den først, da den kronologisk foregår før," siger redaktør og redaktionschef på L&R, Susanne Bent Andersen.

’Sæt en vagtpost ud’ har ligget færdigskrevet i en bankboks i Alabama siden 1960'erne. Harper Lee skrev oprindeligt denne roman før sin imponerende debut ’Dræb ikke en sangfugl’, som udkom i 1960 og i dag regnes for en af de væsentligste klassikere i nyere amerikansk litteratur. Men Harper Lee's forlagsredaktør bad hende lægge sit første manus til side og begynde et andet sted i historien istedet. Så reelt er det hendes første roman, der netop er udkommet, selv om handlingen udspiller sig senere. ’Sæt en vagtpost ud’ foregår i midten af 1950’erne og to årtier efter ’Dræb ikke en sangfugl’. Den nu 26 år gamle Scout  er vendt hjem fra New York for at besøge faren Atticus i den lille by Maycomb, Alabama, hvor hun voksede op.

Bogen er den mest forudbestilte i forlaget HarperCollins' historie og førsteoplaget er på 1,8 millioner eksemplarer, og genoptryk er allerede på vej. I Danmark udkom bogen som skrevet samtidigt med USA og England. I januar genudgav Lindhardt og Ringhof også ’Dræb ikke en sangfugl’, der havde været ude af print på det danske marked en del år, og den har allerede nu rundet 10.000 solgte eksemplarer. 

Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i…

Læs mere
Vindens port - Anne-Cathrine Riebnitzsky

Ibrahim Banu Said er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i den berømte fæstning Al-Qalat i Andalusien. Og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

I begyndelsen af 1300-tallet er den…

Læs mere
Højtryk og lavtryk - Meg Mason

Der er noget galt med Martha, og det har der været længe. Da hun var sytten eksploderede en lille bombe i hendes hjerne, og eft er utallige lægebesøg, uendelig meget terapi og alverdens medicin ved hun stadig ikke, hvorfor det kan tage hende en hel dag at komme ud af sengen, eller hvorfor hun støder…

Læs mere
En Anden Gren - Jesper Wung-Sung

Ingen bestsellerliste uden Jesper Wung-Sungs gribende slægtsroman 'En Anden Gren', som tidligere i år vandt boghandlernes bogpris 'De Gyldne Laurbær'.

Læs mere
Bjørnen, Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldagers nye roman ramte bestsellerlisten i sin første uge!

Læs mere
Folkets skønhed, af Merete Pryds Helle

Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til…

Læs mere
December Boulevard, af Ole Petersen

For de fleste af os er store dele af vejen gennem livet formet af tilfældige hændelser og af begivenheder, vi kun har ganske lidt indflydelse på. Der er dog, for os hver i sær, øjeblikke i livet, hvor vi har mulighed for at træffe beslutninger, der kan have afgørende betydning for, hvordan resten af…

Læs mere
Obamas yndlingsroman 'Fates and Furies' nu på dansk

Lauren Groffs roman 'Fates and Furies' blev en af de mest ventede og omtalte romaner i USA i 2015. Selv præsident Obama fremhævede bogen, som årets bedste.

Læs mere
Den danske pige

Læs David Ebershoffs roman "Den danske pige" som handler den sensationelle affære omkring den transkønnede Lili Elbe, der som den første i verden, fik foretaget kønsskifteoperation. Filmatiseringen af romanen med oscar-vinderen Eddie Redmayne i hovedrollen har biografpremiere 4. februar 2016.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^