”På en solskinsdag i London i foråret 2011 troede jeg – uden at lyde alt for dramatisk – at jeg skulle dø” fortæller Gwyneth i bogen. ”Jeg havde haft det skidt, mens jeg gik og lavede mad, men jeg kunne ikke rigtig sætte en finger på, hvad det var. Jeg havde en svag følelse af, at jeg skulle besvime, og jeg kunne ikke tænke klart. Jeg var ret stille, mens vi spiste. Da jeg rejste mig for at rydde af bordet, ville min højre hånd pludselig ikke adlyde, og så svimlede det hele. Jeg mærkede en skarp smerte i hovedet, jeg kunne ikke tale, og det føltes som om, jeg ikke kunne trælle vejret. Jeg troede, at det var et slagtilfælde.”
Det viste sig, at det Gwyneth oplevede var et voldsomt migræne- og angstanfald. Efterfølgende konsulterede hun sin læge, som anbefalede at hun bla. startede en diæt uden mælkeprodukter, sukker og gluten, så hendes krop kunne komme til hægterne. Efter angst- og migræneanfald forstod hun, at noget måtte gøres, men alligevel var madelskeren Gwyneth ikke villig til at skulle gås på kompromis med smagen. Derfor begyndte hun, sammen med madskribenten Julia Turshen, at udvikle en række lækre opskrifter.
Efter at have lagt sine kostvaner om, fik Gwyneth energien tilbage, og ser om muligt bedre ud end før. Opskrifterne ændrede hendes liv, og nu deler hun dem og sine erfaringer i sin bog, som på dansk har fået titlen ”Alt det bedste – Spis sundt og få det fantastisk”.
Der ingen afsavn eller puritanisme over bogen, der inviterer læseren ind i et let og lyst univers med masser af opskrifter på morgenmad, salater, supper, fjerkræ, fisk og kød og masser af grøntsager. Der er også bud på sunde retter til børnefamilien og selvfølgelig et afsnit med sunde desserter.
Bogen er smukt illustreret med fotos af den danske fotograf Ditte Isager, og oversat til dansk af Charlotte Faber Fischer.
Forfatter: Gwyneth Paltrow
Foto: Ditte Isager
Oversættelse: Charlotte Faber Fischer
Forlag: Lindhardt og Ringhof