Kategori: Kultur

Politikens nudansk ordbog med etymologi i to bind

Politikens nudansk ordbog med etymologi i to bind  

Skolestart og nye nudanske ordbøger hører sammen !

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Før vi ved af det er hverdagen godt i gang og skolen byder på nye udfordringer, der kræver en tand mere end sidste år. Så er gode værktøjer vigtige at have ved hånden! Som forældre har vi et stort ansvar i forhold til at udstyre vores børn med håndbøger og opslagsværker. Folkeskolen af i dag har færre ressourcer til rådighed. Det er i allerhøjeste grad vores opgave, at sørge for at børnene har de redskaber, der skal til for at de kan udnytte de gaver, de har.

Værktøjer der virker!
Det er ikke helt billigt at købe den håndfuld ordbøger ungerne hver især har brug for og udstyre dem med atlas, glosehæfter og andre gode ting, der kan hjælpe dem godt på vej. Men kan de undvære det?! Jeg tror, det er for farligt at spare her. Med de rigtige hjælpemidler kan man komme langt. Ekstra langt og langt lettere! Derfor er det beklageligt, at skolerne ofte tøver med af udsende klare retningsliner i forhold til, hvad forældrene skal sørge for og hjælpe de familier, der har svært ved at klare den bekostelige opgave.

Creme de la creme
Politikens Nudansk Ordbog med etymologi i to bind inkl. cd-rom er vel nok Rolls-Royce´en, når det gælder en nudansk ordbog. Udover et flot bogbindsværk i to bind medfølger en cd-rom. Personlig skal jeg lige vende mig til at bruge cd-rommen, da der også findes flere gode sider på nettet. Men her følger flere fordele, som gør at det i sidste ende forekommer mig at være nemmere. Dog er der i dag flere skoleelever og voksne, der bruger bærbare pc´er, hvor der ikke er cd-romdrev.

Ordhistorie
Etymologi betyder ordhistorie; altså rummer ordbogen her forklaringen bag en lang række af ordene. Det er med til at give en større forståelse for ordenes betydning og mening. Dermed synes jeg, det bliver nemmere for skoleeleven at tilegne sig et større vokabular, så eleven selv kan skrive og udtrykke sig mere rigt og varieret. Ligeledes indeholder artiklerne også et synonym, når det er relevant. Det øger også ordbogens værdi.

Ordbøgerne højner niveauet
Politikens Nudansk Ordbog kommer her i en 4. udgave med 2500 nye ord og mere end 2000 nye betydningsforklaringer og sprogbrugseksempler. I alt rummer de to bind mere end 100.000 ord, konstruktioner og faste vendinger, der alt sammen er præsenteret så det er let og enkelt at gå til. Som forældre kan vi kun gøre vores børn den tjeneste, at give dem ordbøger fra den allertidligste start, så de allerede i 3. – 4. klasse vil kunne slå op i en almindelig ordbog.
Med hjælp og instruktion fra engagerede voksne, vil de fleste børn synes, det er morsomt at gå på opdagelse i ordbogen og møde helt nye sider af deres sprog og danske kultur. Ordbøgernes store sprogskatte rummer i al enkelthed døren til at formulere sig magisk, forførende og præcist. Med sproglig akkuratesse og vid kan vores unger komme langt!

Titel: Politikens Nudansk Ordbog med etymologi i to bind inkl. cd-rom
Bestil online

Det godes kraft

Dalai Lama er bekymret over vores planets udvikling, og han bekymrer sig for hvert enkelt menneskes velbefindende. Hans vision er at styrke menneskets medfølende side. Vi skal udøve selvkontrol og emotionel hygiejne, som han kalder det – vi skal rydde op i sindet for at give plads til medfølelse.

Læs mere
Simple living

Simple Living er Nadia Plesners enestående fortælling om retten til noget så banalt som en tegning. Allerede inden udgivelse er bogen solgt til filmatisering hos Good Company Films.

Læs mere
Hundrede års kvindsomhed
Hundrede års kvindsomhed

Maria Grønlykke samler fiktive miniportrætter af 10 danske kvinder, og binder deres liv sammen med forgangne 100 års kvindeliv.

Læs mere
Eventyrlige rubiner
Eventyrlige rubiner

Ny fantastisk coffeetable book der er den oplagte julegave for fashionistas og alle andre, der brænder for juveldesign i verdensklasse ...

Læs mere
Husmødre
Husmødre

Den nye flotte bog "Husmødre - Historier fra landets største arbejdsplads" tager dig i fortællinger og fotos tilbage til husmødrenes verden som den tog sig ud fra omkring år 1900 til årtusindskiftet ...

Læs mere
Mayas dagbog
Mayas dagbog

Isabel Allende har i anledning af, at hun har modtaget den store Hans Christian Andersen Litteraturpris, netop gæstet Danmark. Og nu udkommer hendes spritny roman: Mayas dagbog ...

Læs mere
Klap i, hest
Klap i, hest

Facebook-kulturen har skabt et overskriftssamfund, hvor mennesker fremstiller sig selv i forskønnende koncentrater og reklameslogans. Her får du indrømmelser fra det perfekte liv ...

Læs mere
Hvidsten gruppen
Hvidsten gruppen

Axel Holms bog om "Hvidsten Gruppen", som første gang udkom i 1945, står som en af de stærkeste fortællinger om modstandskampen i Danmark. Den nye udgave indeholder helt nyt materiale: Erindringer fra medfangen og modstandskvinden Pie Frandsen ...

Læs mere
Den nøgne sandhed
Den nøgne sandhed

Anna Politkovskaja som blev myrdet i 2006 er blevet et symbol på kampen for ytringsfrihed og på den kritiske journalastik. Bogen er en samling af hendes stærkeste tekster ...

Læs mere
Kristuslegender
Kristuslegender

Selma Lagerlöfs Kristuslegender handler først og fremmest om medmenneskelighed ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^