Tidligere var pastinak værdsat for sin søde, nærmest nøddeagtig smag, og persilleroden, for sin milde persillesmag. Her blev de begge flittigt anvendt revet rå og stuvet i sammenkogte retter og supper. I dag, hvor der er stor interesse for at spise efter årstiden, har både pastinakker og persillerødder en fremtrædende plads i grøntsagsafdelingen i efterår- og vintersæsonen.
Sammen med pastinak og persillerod, ryger også rødbeder, gulerødder, knoldselleri og jordskokker i indkøbskurven, og skaber variation og mangfoldighed i køkkenet efterår og vinter.
Kategorier: Opskrifter & råvarer - Efterår
![Efterårsmad: pastinak og persillerod](/fileadmin/_processed_/8/0/csm_pastinak-persillerod_dc7be397f5.jpg)
Rodfrugter er klimavenlige, spækkede med næringsstoffer og desuden himmelsk lækre. Til forskel fra de fleste andre grøntsager, så kan de nemt dyrkes på friland i Danmark og de kan spises på så mange forskellige måder: råkost i en salat, stegt med lidt olie, i supper og gratiner – mulighederne er næsten ubegrænsede.