Kategorier: Forår  -  Sundhed

Pollen kan sætte sig i tøj, håndklæder og sengelinned, hvis det tørres ude i det fri. Brug hellere tørretumbler.

Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

  1. Tjek dagens pollental og dagens pollenvarsel fra Astma-Allergi Danmark, så du ved hvilke forholdsregler og evt. medicin, du bør væbne dig med for at komme godt igennem dagen. Du kan også downloade gratis app med dagens pollental fra Astma-Allergi Danmark: Dit Mobile Pollental iOS og Dit Mobile Pollental Android.
     
  2. Bemærk, at de højeste pollental ses på dage med høj temperatur, solskin og let brise. Når det regner, bliver pollentallet derimod lavt, fordi regnen skyller pollen til jorden og forhindrer blomsterne i at udsende flere pollen. Desuden varierer pollentallet døgnet igennem, således skal man være ekstra opmærksom på bynkepollen om formiddagen, mens birk og græs topper om eftermiddagen. Denne variation betyder, at man mange gange kan nøjes med at tage allergimedicin efter behov, og når man har symptomer.
     
  3. Hav altid din allergimedicin med dig i pollensæsonen.
     
  4. Luft ud om morgenen eller om aftenen, da der kun er få pollen i luften på disse tidspunkter.
     
  5. Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
     
  6. Pollen kan sætte sig i tøj, håndklæder og sengelinned, hvis det tørres ude i det fri. Brug hellere tørretumbler.
     
  7. Tag ikke grene og planter med ind i boligen.
     
  8. Gør grundig rent en gang om ugen, så fjerner du de pollen, der sidder i støvet.
     
  9. På cykel bliver du udsat for store mængder pollen. Jo mere du anstrenger dig, jo mere pollenforurenet luft trækker du ned i lungerne. Derfor er det vigtigt, at du er velbehandlet, hvis du cykler meget og har høfeber.
     
  10. Planlæg skovture uden for pollensæsonen, eller tag en tur til stranden i stedet.
     
  11. Solbriller kan hjælpe til at beskytte dine øjne.
     
  12. Hvis du er allergisk over for græs, så hold græsplænen kortklippet, og lad en anden om plæneklipningen
     
  13. Hunde og katte kan tage pollen med ind i boligen. Pollenkornene hænger fast i pelsen efter en tur på græsplænen eller i skoven
     
  14. Brug pollenfilter i bilen og hold vinduer og soltag lukket
     
  15. Skylning af øjne og/eller næse med isotonisk saltvand kan have en lindrende effekt. Det virker ikke på den allergiske reaktion, men kan være en god hjælp sammen med medicinsk behandling af høfeber. Du kan købe isotonisk saltvand på apoteket
Sundhed
Forskning: Forbindelsen mellem fruktose og overvægt 

Ernæringseksperter har længe vist, at der er sammenhæng mellem overvægt og en kost rig på fedt og sukker. Men hvorvidt overvægt primært skyldes overdrevet kalorieindtag, kulhydrater eller fedt - eller måske noget helt tredje, har man ikke kunne konkludere endeligt på baggrund af hidtidig forskning.…

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens? 

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Sådan du bakker op om World Mental Health Day og afstigmatiseringen af psykisk sygdom 

I Danmark udfordres mere end 700.000 voksne hvert år af psykisk sygdom blandt andet angst og depression. Men også den unge generation af danskere er hårdt ramt, for i modsætning til livsstilssygdomme, som primært rammer voksne, så er antallet af børn og unge med psykiske udfordringer, stigende. I…

Læs mere
Sundhed
Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag - og der er rigtigt meget at fejre 

Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag, og der er meget at fejre. Fakta er nemlig, at flere danskere vælger en vegetarisk livsstil med overvejende eller udelukkende vegansk kost.

At fravælge kød kan i nogles øjne synes radikalt, men med de efterhånden talrige studier, der bekræfter de…

Læs mere
Sundhed
Champignon: En lille beskeden svamp med ekstraordinære egenskaber 

Den ser måske ikke ud af så meget, men den lille, hvide champignon er lidt af et vidunder. Med sin nøddeagtige smag tilføjer champignonen den fineste umami til alt fra gryde- og pastaretter til tærter og salater, og så er den samtidig en vitaminrig superfood, som med et lavt kalorieindhold og højt…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Sundhed
Forskning viser honnings skjulte egenskaber 

Gennem historien har honning været hyldet som vidundermiddel mod alverdens lidelser. Den gule nektar har blandt andet haft ry for at være et effektivt elskovsmiddel, ligesom den har været brugt til behandling af sår og betændelsestilstande i huden, til lindring af astma-, gigt-, hjerte- og…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre 

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre skal have væske i rigelige mængder 

Oplever man problemer med fordøjelsen som fx forstoppelse kan det skyldes, at der er for lidt fibre i kosten, men det kan også skyldes, at man ikke indtager tilstrækkelig væske i forhold til mængden af kostfibre.

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^