Altankasser med selvvanding
Paper Collective
Tallerkensmækker - Frø til dyrkning
Rivièra Maison Haveromantik
Asparges favoritter
Redaktionen

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller - ganske enkelt - med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Eller hvad med asparges viklet i røget bacon på havegrillen?

Nogle asparges-elskere mener, at den fine smag af grønne asparges bedst fremhæves, når aspargesen blot serveres med en dyp-dressing af smør rørt med lidt citronsaft, en klat dijonsennep og friskkværnet peber. Andre serverer de letkogte asparges med lidt god jomfruolivenolie, citronsaft, citronpeber, hakket persille og friskhøvlet parmesan på toppen. Prøv også disse favoritter:

  • Asparges og æg med viaigrette sauce og kapers
    Et hårdkogt æg pr. person. Rør en god klat Dijonsennep med olivenolie til en cremet konsistens. Spæd op med lidt citronsaft eller hvidvinseddike. Smag til med salt og peber. Hak de kolde hårdkogte æg groft med en kniv på et bræt. Læg kogte asparges på et fad eller portionsanret på tallerkener. Kom en skefuld dressing henover og pynt med de hakkede æg og kapers.
  • Grillede asparges
    Vikl tynde skiver røget bacon om hver asparges og grill dem hurtigt på havegrillen.
  • Hjemmelavet hollandaisesauce
    Grønne asparges smager også fantastisk med en hjemmelavet hollandaisesauce. Få opskriften her.
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske kartofler er gravet op af den fynske muld allerede i marts - og solgt til en kilopris på 500 kroner! Her i maj koster de en tiendedel, og der er rigelig til alle...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet sommerlaks

En herlig sommeropskrift til grillen. Grillet sommerlaks med kryddersmør. Det er så nemt - og SÅ lækkert!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mandelmarengs med friske bær

Fine marengs mundfulde med friske bær og vaniljeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld, som man kan servere til dessert - eller snuppe som en delikat snack, når lækkersulten kommer snigende hen på eftermiddagen. Fra Maria Engbjergs opskriftssamling 'Sunde skåle'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hveder til Store Bededag - Sådan bliver de lette og luftige

På fredag den den 27. april er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. Her får du opskriften på skønne, luftige hveder, hævet over dampbad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Madtrend: Bowls

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Er du med på lidt grøntsagssnyderi?

Grønt er sundt, men langt fra så populært hos børnefamilier, som det burde være. Men rundt omkring i de små hjem er især kvinder blevet gode til at pakke grøntsagerne ind i familiens livretter, så vitaminerne stadig kommer indenbords, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte ostestænger

Hjemmebagte ostestænger er en lækker snack - og så er de overraskende nemme at lave.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

String Pocket hylder

String Pocket hylder

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Kasse til køleskabet

Kasse til køleskabet

Nye Bøger
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Send en hilsen
^