Kategori: Yoga

Indret din zen zone 

Vil man dyrke yoga, pilates og meditation hjemme, kan det være hensigtsmæssigt at indrette et særligt rum, hvor der er plads og ro til at koncentrere sig om øvelserne. Rummet - som for den sags skyld kan være et hjørne i soveværelset - kan indrettes med farver, belysning, tekstiler og dekoration til en stemningsfuld zen-zone, som indbyder til stunder med fred, ro og fordybelse.

Her et par gode tips:

  • Find det bedst egnede sted til din zen zone
    Vælg et sted i hjemmet, hvor du er sikker på at kunne sidde uforstyrret. Selvom stuen levner plads til en yogamåtte, så er den med trafik fra husets andre beboere, smækkende døre og elektroniske lyde fra tv og telefoner, sjældent det optimale sted, at finde ro omkring øvelserne.
  • Teknologifri zone
    Lyde kan være svære at abstrahere fra. Selvom der er skruet ned for tv og telefon, så kan det være svært at gennemføre en øvelse, hvis en mobiltelefon ligger og summer i nærheden. Minimer støjgenerne og husk at slukke for mobiltelefonen og andre støjkilder inden du går i gang med dine øvelser. 
  • Farver og nuancer
    Hvis du ved, at farver påvirker dit humør og din sindstilstand, så er det vigtigt at overveje om brugen af udvalgte farver i din zen zone kan bidrage til, at du føler dig mere rolig og koncentreret omkring dine øvelser.  Nogle af os oplever fx forårets lyse grønne nuancer, som positive og energivende, mens solens gule nuancer, føles varme og beroligende. Brug evt. et moodboard til at udforske, hvordan du har det med forskellige farvenuancer.
  • Hold din zen zone ryddet 
    Rod kan virke forstyrrende, og det kan være svært at koncentrere sig om vejrtrækning og øvelser, hvis man samtidig har udsigt til potentielle oprydningsopgaver, vasketøj og ting, der burde opmagasineres på loftet eller være afleveret på lossepladsen. Fjern alt overflødigt og skab et så ryddet rum som muligt.
  • Få møbler og enkel indretning 
    Indret rummet enkelt med så få møbler som muligt. Sørg for god gulvplads, hvor der er plads til måtte, tæppe og et par puder. Dekorer rummet med enkelte udvalgte ting, som kan bidrage til koncentrationen og en rar og afslappet stemning: En buste af en fredelig smilende Buddha, en smuk plakat og friske blomster, kan være rart at kigge på og bidrage til koncentrationen og fred og ro i sjælen.
  • Vælg et værelse med udsigt
    Hvis det overhoved er muligt, så vælg et rum med udsigt. Det kan være berigende og beroligende, at have udsigt til et lille stykke natur, en krukkehave eller måske et lille havestykke indrettet med blomster, et fuglebad eller en fontæne.
  • Stress ned med aromaterapi 
    Nogle føler sig særligt stimuleret af dufte. Aromaterapiolier, parfumeolier eller æteriske olier som citronmelisse, kamille, lavendel, cedertræ, ylang ylang og rose anvendes ofte i forbindelse med meditation, fordi mange mennesker finder duftene dulmende og beroligende. Ved hjælp af en aromalampe med fyrfadslys og nogle få dråber essentielle olie, kan du fylde rummet med din yndlingsduft. Alternativt kan du anvende duftlys eller duftpinde.
  • Musik får pulsen ned
    Har du svært ved at koble af og slippe hverdagens stresstanker, så kan musik måske hjælpe dig med at få pulsen ned. Stille, ukomplicerede, instrumentale musikstykker kan få dig til at abstrahere fra verden omkring dig og hjælpe dig til at samle tankerne om øvelserne. 

 

Inspiration fra annoncørerne:
Ideer til indretning af en stemningsfuld zen-zone 

Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis 

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil 

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver…

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet 

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en…

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste 

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet 

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af…

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor SS20 - Nordisk enkelthed, ro og harmoni 

Med seneste kollektion præsenterer House Doctor deres bud på den kommende sæsons indretningstrends og -tendenser. Her er stribevis af skønne produktnyheder og masser af forår- og sommerinspiration til indretning af lejlighed og hus såvel som uderum, haven, altanen og terrassen.

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville SS20 - Et touch af boheme 

Okker, fuchsia, mauve, orange og blomme. Blommingvilles kollektion for foråret og sommeren 2020 byder på masser af nyt og stemningsfuldt boligtilbehør i de skønneste farver.

Læs mere
Bolig & Design
Ib Laursen SS20 - Sommerromantik 

Med Ib Laursens kollektion for foråret og sommeren 2020, præsenteres et smukt og inspirerende udvalg af stemningsfuldt og dekorativt boligtilbehør. Her er nye smukke lanterner, lysfade og bakker, spejle, kurve, vaser, potter og krukker og skønne tekstiler, puder og plaider i lyse pasteller i bomuld…

Læs mere
Bolig & Design
Vasketøjskurve 

Selvom en flot vasketøjskurv selvfølgelig ikke rigtig gør noget for det lidt trivielle indhold, så er der i hvert fald rig mulighed for at opbevare vasketøjet både praktisk og stilfuldt.

Her har du 9 friske bud fra annoncørerne på en ny, lækker – og praktisk – vasketøjskurv.

Læs mere
Bolig & Design
Steltons varme efterårskollektion 

Her i efteråret lancerer Stelton en sandfarvet udgave af den prisvindende stentøjskollektion ’Theo’, designet af Francis Cayouette.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
^