Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Lav et moodboard
Redaktionen

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de ideer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål foreslår den amerikanske indretningsekspert Holly Becker, at man kreerer et moodboard.

Hvad sætter man på et moodboard?
Tænk på et moodboard, som en legeplads, hvor du har mulighed for at få en visuel fornemmelse for sammensætningen af farver, nuancer og materialer i rummet. Her er der mulighed for at slippe fantasien løs og prøve sig frem, og blive klogere på det udtryk og den stemning rummet skal have.
”Et moodboard på væggen kan give et kæmpe inspirationsgennembrud” skriver Holly. ”Men derudover er det også en smart og effektiv måde til at få udbygget sine ideer, finde ud af hvad der skal fokuseres på, få vendt og redigeret ideerne og slutteligt gennemført dem”.

 • Visuelle referencer: 
  Brug udklip fra magasiner, fotokopierede billeder fra bøger, sider fra møbelkataloger osv. og hæng dem op på dit moodboard
 • Prøver: 
  Find fine stofprøver, små tæppeprøver og prøver på gulve, fliser og maling - eller fotografi af samme, og hæng dem op på dit moodboard.
 • Fundne genstande: 
  Væk din kreativitet og sæt småting, f.eks. småting du har fundet, på dit moodboard. Det kan være småting - eller billeder af større ting, som du fornemmer, kan bidrage til en stemning eller til farver, former mv.
 • Plantegning: 
  Tegn eller anvend et computerprogram til at vise, hvor du gerne vil placere dine møbler
 • Noter til at fremhæve: 
  Brug noter med pile på til at fremhæve billeder mv. på dit moodboard 
 • Sæt ord på: 
  Skriv ord, der vækker associationer til stil og stemninger, på små noter og sæt dem op på dit moodboard . F.eks. ”hyggeligt”, ”urbant”, ”varmt”, ”minimalisme”, ”romantisk” osv.

Lad dit moodboard hænge nogle dage, så du kan arbejde videre med ideerne. Det kan være der kommer nye ideer til, og det kan være, at der er nogle ideer, som skal fjernes, fordi de, ved nærmere eftertanke, ikke fungerer. Efterhånden vil du med dit moodboard få et klart og tydeligt billede af hvordan dine ideer for indretningen bedst fungerer. 

Kom i gang med indretningsprojektet med Holly Becker
Den amerikanske indretningsekspert Holly Becker har gennem mange år begejstret sine læsere med en nærmest endeløs strøm af inspirerende og kreative ideer til boligindretning. I bestselleren Alt om indretning deler hun ud af sine kreative ideer til indretning og møblering, og med hendes seneste bog Alt om indretning – Workshop, får du hendes ideer til, hvordan du kommer godt i gang med indretningsprojekter. I bogen præsenterer hun en 8-trins workshop som guider dig gennem hele processen fra ide til vellykket indretning. Du får hendes bedste tips og råd, som hun har samlet gennem sit arbejde med indretning samt praktiske huskelister, planer og oversigter, som giver inspiration til - og overblik over, indretningsprojekter af et hvert af hjemmets rum.  

Titel: Alt Om Indretning - Workshop
Forfatter: Holly Becker
Oversat af: Annette Ekstrand og Christine Seedorff
Forlag: Strandberg Publishing
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den...

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og...

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver...

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en...

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet?

Rigtig mange af os har tendens til at udsætte oprydningsprojekter igen og igen. Dét skriver Elfa, der designer opbevaringssystemer og -løsninger. De har undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind og kan motivere os til at komme i gang med et længe planlagt oprydningsprojekt.

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Louisiana plakater

Louisiana plakater

Loungesofa nordisk stil

Loungesofa nordisk stil

Skandinavisk design

Skandinavisk design

Maria Fynsk Norup

Maria Fynsk Norup

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^