Kategori: Diætist

Skylning af kød er bare IKKE ok!

Skylning af kød er bare IKKE ok! 

Sidste år gik der bølger af benovelse (eller forskrækkelse?) hen over landet, efter en bestemt TV-udsendelse, hvor den kendte slanke-kok, Anne Larsen, viste hvorledes man skyller hakket kød efter stegning...


Det hakkede kød skulle indgå i en kødsovs, og pointen var, at hvis man ikke har noget magert hakkekød, så kan man tage noget federe kød, svitse det, placere det i en si og dernæst overhælde det med varmt vand fra hanen. Forargelsen var blandt andet stor, fordi at det varme vand fra en vandhane indeholder et utal af bakteriologiske organismer.

Men lad det nu ligge, man kunne jo udskifte vandhanevandet med en kedel kogende vand. Hvis altså det nytter noget. Det har Fødevaredirektoratet også undersøgt. Tager man noget halv-fedt hakkekød (12% fedt), svitser det, hælder det i en si og sluttelig overhælder det med kogende vand, så vil man konstatere, at efter det er blevet siet, er der fjernet 1,7 gram fedt pr 100 gram kød. Efter skylningen er der yderligere fjernet 2,5 gram fedt pr 100 gram kød.

En smagsvurdering (hvilket i professionel sammenhæng vil sige, at et panel af trænede dommere foretager en blindet smagstest) viste imidlertid, at smagen havde ændret sig. Og det kan vel næppe undre.

Endvidere vil en varm skylning også stjæle essentielle næringsstoffer.

Silica skade huden
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Fedtdepoter
Diætist
Fedtdepoter 

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Sult
Diætist
Sult 

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Læs mere
Vægttab uden motion?
Diætist
Vægttab uden motion? 

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Læs mere
Vægttab
Diætist
Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Læs mere
Hvorfor taber jeg mig ikke?
Diætist
Hvorfor taber jeg mig ikke? 

Hun spiser mindre og sundere, hun motionere - og alligevel taber hun sig ikke. Diætisten giver råd...

Læs mere
Kan jeg fortsætte kuren?
Diætist
Kan jeg fortsætte kuren? 

Heidi trives på en kur à la Atkins og spørger diætisten om hun kan fortsætte....

Læs mere
Kombi-sødning
Diætist
Kombi-sødning 

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Læs mere
Diætistkonsultation
Diætist
Diætistkonsultation 

Hun har taget 8 kg. på efter sine 2 fødsler og vil gerne tabe sig gennem vejledning fra diætisten..

Læs mere
Mad i mørke
Diætist
Mad i mørke 

kostkompagniet skriver:Igennem de seneste år har landet været genstand for en bølge af undervisning i hvorledes, man beregner madens fedtenergiprocent.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Skylning af kød er bare IKKE ok!

Skylning af kød er bare IKKE ok! 

Sidste år gik der bølger af benovelse (eller forskrækkelse?) hen over landet, efter en bestemt TV-udsendelse, hvor den kendte slanke-kok, Anne Larsen, viste hvorledes man skyller hakket kød efter stegning...


Det hakkede kød skulle indgå i en kødsovs, og pointen var, at hvis man ikke har noget magert hakkekød, så kan man tage noget federe kød, svitse det, placere det i en si og dernæst overhælde det med varmt vand fra hanen. Forargelsen var blandt andet stor, fordi at det varme vand fra en vandhane indeholder et utal af bakteriologiske organismer.

Men lad det nu ligge, man kunne jo udskifte vandhanevandet med en kedel kogende vand. Hvis altså det nytter noget. Det har Fødevaredirektoratet også undersøgt. Tager man noget halv-fedt hakkekød (12% fedt), svitser det, hælder det i en si og sluttelig overhælder det med kogende vand, så vil man konstatere, at efter det er blevet siet, er der fjernet 1,7 gram fedt pr 100 gram kød. Efter skylningen er der yderligere fjernet 2,5 gram fedt pr 100 gram kød.

En smagsvurdering (hvilket i professionel sammenhæng vil sige, at et panel af trænede dommere foretager en blindet smagstest) viste imidlertid, at smagen havde ændret sig. Og det kan vel næppe undre.

Endvidere vil en varm skylning også stjæle essentielle næringsstoffer.

Shopping
^