Skylning af kød er bare IKKE ok!

Kategori: Diætist

Skylning af kød er bare IKKE ok!

Skylning af kød er bare IKKE ok! 

Sidste år gik der bølger af benovelse (eller forskrækkelse?) hen over landet, efter en bestemt TV-udsendelse, hvor den kendte slanke-kok, Anne Larsen, viste hvorledes man skyller hakket kød efter stegning...


Det hakkede kød skulle indgå i en kødsovs, og pointen var, at hvis man ikke har noget magert hakkekød, så kan man tage noget federe kød, svitse det, placere det i en si og dernæst overhælde det med varmt vand fra hanen. Forargelsen var blandt andet stor, fordi at det varme vand fra en vandhane indeholder et utal af bakteriologiske organismer.

Men lad det nu ligge, man kunne jo udskifte vandhanevandet med en kedel kogende vand. Hvis altså det nytter noget. Det har Fødevaredirektoratet også undersøgt. Tager man noget halv-fedt hakkekød (12% fedt), svitser det, hælder det i en si og sluttelig overhælder det med kogende vand, så vil man konstatere, at efter det er blevet siet, er der fjernet 1,7 gram fedt pr 100 gram kød. Efter skylningen er der yderligere fjernet 2,5 gram fedt pr 100 gram kød.

En smagsvurdering (hvilket i professionel sammenhæng vil sige, at et panel af trænede dommere foretager en blindet smagstest) viste imidlertid, at smagen havde ændret sig. Og det kan vel næppe undre.

Endvidere vil en varm skylning også stjæle essentielle næringsstoffer.

Rugbrød er godt nok
Diætist
Rugbrød er godt nok 

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
At spise ude
Diætist
At spise ude 

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
At snyde chokoladetrangen!
Diætist
At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Fedt på balder og lår
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Slank med æg
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Vægtforøgelse efter vægttab
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Vægttab og trivsel
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Få overblik over vægt og kostvaner
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Nutella vs. Ost
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Æggekur
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Skylning af kød er bare IKKE ok!

Skylning af kød er bare IKKE ok! 

Sidste år gik der bølger af benovelse (eller forskrækkelse?) hen over landet, efter en bestemt TV-udsendelse, hvor den kendte slanke-kok, Anne Larsen, viste hvorledes man skyller hakket kød efter stegning...


Det hakkede kød skulle indgå i en kødsovs, og pointen var, at hvis man ikke har noget magert hakkekød, så kan man tage noget federe kød, svitse det, placere det i en si og dernæst overhælde det med varmt vand fra hanen. Forargelsen var blandt andet stor, fordi at det varme vand fra en vandhane indeholder et utal af bakteriologiske organismer.

Men lad det nu ligge, man kunne jo udskifte vandhanevandet med en kedel kogende vand. Hvis altså det nytter noget. Det har Fødevaredirektoratet også undersøgt. Tager man noget halv-fedt hakkekød (12% fedt), svitser det, hælder det i en si og sluttelig overhælder det med kogende vand, så vil man konstatere, at efter det er blevet siet, er der fjernet 1,7 gram fedt pr 100 gram kød. Efter skylningen er der yderligere fjernet 2,5 gram fedt pr 100 gram kød.

En smagsvurdering (hvilket i professionel sammenhæng vil sige, at et panel af trænede dommere foretager en blindet smagstest) viste imidlertid, at smagen havde ændret sig. Og det kan vel næppe undre.

Endvidere vil en varm skylning også stjæle essentielle næringsstoffer.

Shopping
^