Skyrs succes

Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Smagen er syrlig og konsistensen fed og cremet. Skyr er lidt af et vidunderprodukt, og bliver i vid udstrækning brugt som erstatning for andre surmælksprodukter, som yoghurt, ymer og creme fraiche.
Surmælksproduktets popularitet skyldes blandt andet, at det på flere måder passer rigtig godt til tidens sundhedstrends og slankekure, hvor der lægges vægt på magre og proteinrige produkter.

Mens fedtprocenten i skyr svarer til den magre yoghurt, så er proteinindholdet i skyr til gengæld mange gange højere. Mange oplever, at en proteinrig kost giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan betyde, at man spiser mindre, samtidig er der undersøgelser der peger på, at en proteinrig kost også i nogen grad stimulerer kroppens fedtforbrænding.

De gode egenskaber in mente, så har skyr samtidig nogle fine smags- og konsistensmæssige fortrin. Skyr har en rund og velsmagende syrlighed samt en fin, fast konsistens, som gør det til en ingrediens, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Skyr kan nydes som morgenmadsprodukt med mysli på toppen, serveres til kage og desserter som erstatning for creme fraiche. Skyr egner sig som grundingrediens i dressinger og dip med friske krydderurter, tzatziki og sandwichsalater samt i smoothies, hvor den bidrager til at gøre drikken fyldig og cremet.

Fedtprocent i udvalgte surmælksprodukter:
∙ Yoghurt Natural 0,1 %
∙ Græsk Yoghurt 0,1%
∙ Skyr 0,2%
∙ Kvark Fromage Blanc 1%.
∙ Yoghurt Natural 1,5%
∙ Ymer 3,5%
∙ Tykmælk 4,4%
∙ Cremefraiche 9%
∙ Græsk Yoghurt 10%
∙ Cremefraiche 38%

Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn
Kost & Ernæring
Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn 

Nye undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem dårlige søvnmønstre og øget risiko for overvægt og fedme...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^