Kategori: Sommer

Så er det jorbærtid!

Så er det jorbærtid! 

Som følge af de mange fine solskinsdage i maj, er de danske jordbær tidligere end normalt ! Se her hvordan du bedst opbevarer de fine bær ...

De danske frilands jordbær modnes på forskellige tidspunkter afhængig af sort og geografiske placering. De første jordbær er allerede nu ude hos forbrugerne, men ikke over hele landet. I områder med lavere nattetemperatur må forbrugerne vente lidt på de røde bær, for selv inden for begrænset geografisk område kan nattetemperaturen variere. Og jo lavere nattetemperatur, des senere modning. Det betyder også, at sæsonen i de områder, hvor der er koldere om natten, slutter senere end i de områder, hvor nattetemperaturen er højere, og på den måde kan en sæson strække sig over længere tid.

Hvilket jordbær, er dit favorit-jordbær?
De fire mest kendte jordbærsorter er Honeoye, Elsanta, Sonata og Florence. De er forskellige både i smag og form. Det store, runde, dybrøde bær Honeoye har en syrlig-sød aroma og er det tidligste bær på markedet, det lidt mindre bær med lyst kød Elsanta har en mild og fin smag, mens det hjerteformede og gennemrøde bær Sonata, er ekstra sødt i smagen. Endelig er der Florence, som er kegleformet, fast i kødet og fyldig i smagen.
Navnet på jordbærsorterne står på de kasser, jordbærbakkerne ligger i ude i butikkerne.

Jordbær er super sunde
Jordbær faktisk er en af de sundeste frugter, man kan spise. Det skyldes, at:
• jordbær indeholder masser af gavnlige antioxidanter, der er med til at mindske kolesterolindholdet
• jordbær indeholder en kræfthæmmende ellagsyre, som beskytter huden mod de farlige UV-stråler samt modvirker rynker
• jordbær indeholder C-vitamin og folinsyre. Med 50 gram jordbær bliver det daglige behov for C-vitaminer dækket
Så spis løs af jordbær - de er kalorielette!

Gode råd om jordbær
• Jordbær har kort holdbarhed og skal helst spises samme dag, de er købt
• Opbevar jordbær ved 5 grader, men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst
• Jordbærrene skal altid først skylles umiddelbart inden servering
• Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange
• Lad jordbærrene tørre i ét lag på et viskestykke. Først nu nippes stilkene af.

Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner 

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen 

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos 

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app 

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^