Danmarks farligste dyr

Kategorier: Sommer  -  Forbrugernyt

Danmarks farligste dyr

Danmarks farligste dyr 

Sommertid er lig med høj forekomst af fluer. Og både stuefluer og spyfluer transporterer så mange bakterier, at de er at regne blandt verdens absolut farligste dyr, siger skadedyrseksperten.

6.000 forskellige bakterier på hvert ben
Verden er fuld af farlige dyr. Men det farligste af dem alle er både småt og ganske uskyldigt udseende, fortæller en af landets fremmeste skadedyrseksperter.
"Man ved, at fluer kan bære op til 6.000 forskellige bakterier på hvert ben, og den har vel at mærke seks af dem. Det siger i virkeligheden det hele. Mit postulat er, at fluen er det af alle verdens dyr, der forårsager flest menneskers død – tæt fulgt af malariamyggen. Hvis folk vidste, hvor meget smitte fluer spreder, ville de gøre meget mere for, at fluerne ikke har adgang til deres madvarer," siger Claus Schultz, der er formand for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil Skadedyrskontrol. Han henviser til, at både stuefluer og spyfluer ofte besøger særdeles smittefarligt materiale som ådsler og ekskrementer fra dyr og mennesker for at indtage et proteinmåltid. Det sker ved, at fluen kaster op på sit måltid for at opløse det med gylp og derefter indtage det igennem sin snabel.

Fluefælder frem for elektrisk insektfanger
Dermed er det ikke overraskende, at fluer er smittebærere i stor stil. Og når fluens næste station er fødevarer som kød, fisk, ost eller moden frugt, bliver det for alvor ulækkert. For både stuefluer og spyfluer kan på grund af de mange bakterier sprede livsfarlige sygdomme som salmonella og kampylobakter. Det forhold er der al mulig grund til at være ekstra opmærksom nu, for ifølge Fødevarestyrelsen er antallet af sygdomstilfælde som følge af netop salmonella og kampylobakter tre gange så så stort om sommeren som alle andre tidspunkter på året.
"Det er umuligt at gardere sig 100 procent imod fluer. Specielt fordi de formerer sig i et fuldstændig vanvittigt tempo og kan lægge op til 1.000 æg hver 14. dag. Men er problemerne store, eller er der tale om virksomheder, kan fluer bekæmpes ved hjælp af insektfangere. Her er det vigtigt at benytte sig af nyeste teknologi, hvor fluerne bliver indkapslet og fastholdt på hygiejnisk vis," siger Claus Schultz med henvisning til, at gammeldags insektfangere med el-gitter reelt får insekterne til at eksplodere, hvilket kan sprede smittefarlige insektdele i eksempelvis fødevarer og andre følsomme produkter.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^