Et japansk inspireret bad er en skøn måde at tage en pause fra hverdagen, restituere og genoprette ro og balance i krop og sjæl.

Giv dig selv en zen-oplevelse med japansk inspirerede baderitualer 

At skabe et japansk inspireret hjemmespa er en skøn og effektiv måde, at lindre stressen og få ro i krop og sind. Men vores gør-det-selv guide får du tips til, hvordan du kan sammensætte de eget lille ritual ...

Japansk inspireret atmosfære i dit badeværelse

For at få mest ud af oplevelsen skal badeværelset have en rolig og afslappende atmosfære. Sæt duftpinde eller diffuser frem med med beroligende æteriske olier som lavendel eller yuzu. Meditativ musik eller lyden af rindende vand kan også tilføje en særlig stemning til oplevelsen.

  1. Sæb kroppen ind

    Sæt en lille skammel klar. Den skal gerne være så lav, at du uden anstrengelse kan nå dine fødder mens du vasker dig. Fyld en balje og en stor kande med vand eller sæt dig, så du kan bruse dig over med håndbruseren. Vask kroppen grundigt overalt med skummende sæbe, og massér shampooen godt ind i hår og hovedbund.
     
  2. Skyl kroppen og gentag rutinen

    Skyl nænsomt efter med varmt vand, og vær grundig, så der ikke sidder sæberester tilbage. 

    Gentag første trin og skyl igen efter jf. andet trin.
     
  3. Scrub og peeling

    Skrub kroppen med svamp eller vaskeklud af bomuldsgaze eller bomuldsmuslin. Brug havsalt eller grøn te som en naturlig og effektiv scrub, eller prøv en japanske inspireret Brown Sugar Peeling. 

    DIY: Brown Sugar Peeling

    Du skal bruge 4 spsk. gyldent rørsukker, som blandes med 4 spsk. mandel- eller olivenolie og et par dråber duftolie fx kirsebær, mynte eller cypres. 

    Skyld grundigt kroppen med varmt vand.
     
  4. Vand & damp

    Når de indledende vaske-, skrubbe- og skylle ritualer er overstået, så skal man, ifølge den japanske spa-tradition, have et karbad stående klar. Badevandet skal være varmt, men ikke varmere end det føles behageligt.

    Nu skal vinduerne åbnes på vid gab, så den kølige luft udenfor, i mødet med den varme, fugtige luft i badeværelset, danner en tåge af damp.

    Traditionelt lægges små stofposer med duftende og lindrende urter til badet. Alternativt kan nogle skeer havsalt i badevandet virke blødgørende og rensende på huden.
     
  5. Meditation og afslapning i badet

    Et japansk bad er ikke et hurtigt dyp, men en længere seance, hvor du kan sidde og reflektere, meditere eller blot nyde stilheden. Find ro gennem dybe vejrtrækninger og mærk efter om din krop er helt afslappet. Denne praksis kan hjælpe med at rydde sindet og øge følelsen af velvære.
     
  6. Afslutning og hydrering

    Når du er færdig med badet og føler, du har genfundet indre ro og balance, så skal kroppen bruses over, frotteres og cremes ind med en nærende bodylotion eller krops olie for.

    Nyd den dejlige, afslappende fornemmelse i kroppen. Pak dig ind i en blød badekåbe og sæt dig og drik et glas vand eller en varm kop, så du får en god afslutning på badeoplevelsen.

 

Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Aloe vera - alsidig og effektiv 

Aloe vera er kendt og yndet verden over for sine særlige egenskaber. Bladenes saftige gel har så mange alsidige anvendelsesmuligheder, at man med rette kan kalde aloe vera planten for en vidunderplante. For sin medicinske og helbredende virkning, er planten historisk set anvendt siden faraoernes tid…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende 

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub 

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene? 

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Træt af appelsinhud & persienne-lår? 

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin 

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sådan lindres hævede øjne  

De fleste oplever fra tid til anden at vågne op med hævede øjne, også kaldt ’puffy eyes’. Hævelserne kan være symptom på en mild allergireaktion, men kan også skyldes indtag af fx alkohol og saltholdige fødevarer eller mangel på søvn. Ved at ændre lidt på livsstilen kan hævede øjne ofte forebygges,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^