Guide til at undgå giftige bekendskaber

Det kan være svært at skulle se i øjnene, at et umiddelbart imødekommende og charmerende menneske viser sig at være et giftigt bekendtskab. Hold øje med faresignalerne, og drop forbindelsen inden du får investeret alt for meget af dig selv.

Sådan undgår du giftige bekendtskaber 

Der er nogle oplevelser, man helst havde været foruden. Det gælder fx de giftige bekendtskaber, som man bittert fortryder at have brugt ressourcer på. Desværre går der oftest alt for lang tid før man indser, at dét menneske, man umiddelbart fandt interessant, autentisk og empatisk, i virkeligheden er et rigtigt skidt bekendtskab. Al den imødekommenhed og interesse, man indledningsvist blev mødt med, viser sig at have været spil for galleriet.

Når det tager os så lang tid at indse, at vedkommende ikke er, hvad han/hun giver sig ud for, så skyldes det måske, at adfærden er så absurd og respektløs, at man er tilbøjelig til at tro, at der er noget, man selv har misforstået eller gjort forkert. Så man giver bekendtskabet en chance og gør sig ekstra umage for at vise, hvor dedikeret man er.  Først alt for sent får man øjnene op for bedraget, og da har man fået investeret så meget af sig selv, at det er svært at håndtere skuffelsen.

4 advarselssignaler, du bør reagere på

Så hvordan spotter man i tide et bekendtskab, der kan ende med at blive en rigtig dårlig oplevelse? Det er ikke nemt, men især fire tegn bør få os til at stoppe op:

  1. Når der er noget, der ikke rigtigt stemmer ...

    De fleste af os har en god intuitiv fornemmelse af, hvad det er for et menneske, vi står overfor, så ofte gælder de blot om at være opmærksom. Hvis en lille indre stemme hvisker, at der er noget her, der ikke stemmer, så skal den ikke sidde overhørig – også selvom man umiddelbart kan have svært ved at se, hvad det helt præcist er, der er galt.

    Som regel kan man blive klogere på et andet menneske ved at trække sig lidt, og tage sig tid til at observere, hvordan vedkommende agerer i samværet med andre mennesker.
     
  2. Hvis man flere gange føler sig afvist og ignoreret

    Hvis man i flere omgange føler sig ignoreret eller dårligt behandlet, så er det bedst at holde afstand. Lad være med at lefle for opmærksomhed, og lad være med at bide på krogen, når du kun allernådigst får den. Vent til du føler dig helt sikker på, at vedkommende har reelle hensigter og ægte interesse.
     
  3. Hvis vedkommende ikke kan sige undskyld

    Et menneske, der ikke kan give en undskyldning, hvor en undskyldning er berettiget, skal man ikke spilde tid på. Som regel bekræfter det, at man har med et indbildsk og arrogant menneske at gøre, som ser sig selv så højt hævet over andre, at vedkommende ikke føler sig forpligtet til at tage ansvar og erkende sine fejl.
     
  4. Hvis vedkommende foretrækker at omgås mennesker med succes og status

    Alle har brug for venners opmuntring og støtte og muligheden for at dele holdninger og erfaringer, så man har noget at reflektere over og spejle sig i. Vi er glade på venners vegne, når det går dem godt og de har succes, men vi har ingen forventning om, at deres succes vil fremme vores egen.

    Nogle mennesker er imidlertid så sygeligt optaget af andres sociale status, at de tilsidesætter alt og alle, hvis de får mulighed for at omgås nogen med succes og indflydelses. For dem handler det ikke om at de glædes på andres vegne, men om at høste fordelene af andres succes.

    Står man overfor et menneske, der tilsyneladende går mere op i magt og materielle goder end loyalitet og venskab, så bør man nøje overveje, hvad vedkommendes interesse i bekendtskabet er drevet af. Hvis det udsigten til at kunne sole sig i din succes, så bør du indstille dig på at vedkommende formentligt dropper forbindelsen og finder et nyt offer, når han/hun har fået, hvad de kom efter.
Humør, energi, sjæl og psyke
Maren Uthaug 'Striber på højkant'  

Maren Uthaugs striber er kendt og elsket fra Politikens bagside. I serien 'Striber på højkant' er samlet hendes mest følsomme og filosofiske, sorteste og sjoveste striber i fire vildt underholdende udgivelser: 'Parforhold', 'Børn', 'Livet' og 'Kærlighed.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Positiv psykologi: Bliv livsglad med vilje 

Titlen på Mikael Kambers nye bog om positiv psykolog er ’Sur for en sikkerhedsskyld’, men den kunne også være ’Livsglad med vilje’, for det er en bog, der handler om, hvordan man med viljens kraft kan tage styringen over sin indre mellemfornøjede grundstemning og øge følelsen af tilfredshed og…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Administrer din energi 

Hvis du, trods netop afholdt ferie og masser af søvn, føler dig træt og uoplagt, så kan det, ifølge psykoterapeut Connie Kragelund, være, at du skal prøve at lægge mærke til hvordan du administrerer din energi. For måske findes der i dit liv særlige situationer og måske endda enkelte mennesker i din…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Arver man sit moralske kompas fra mor? 

Når børn minder om deres forældre, så hører man ofte vendingen 'æblet falder ikke langt fra stammen'. Måske har barnet nogle af de samme interesser som forældrene, eller måske falder bemærkningen, fordi andre i omgangskredsen synes at barnet, i sin adfærd og sit væsen, ligner sine forældre. Men er…

Læs mere
Trick dig selv til at få styr på opgaverne
Humør, energi, sjæl og psyke
Trick dig selv til at få styr på opgaverne  

Hvis man er ramt af vintertræthed, så kan praktiske og huslige opgaver nemt gå hen og blive næsten uoverkommelige. Her får du et meget enkelt, men ret effektiv trick til, hvordan du motiveret dig selv til at komme i gang. Men vi har på en amerikansk blog læst om et meget enkelt, men ret effektiv…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred 

Der kan være mange grunde til at, at en virksomhed går fra fast aflønning af sine medarbejdere til mere konkurrencebetonede aflønningsformer som for eksempel præstationsløn. Men én ting er sikkert; det kan påvirke medarbejderne. Og i mange tilfælde påvirker det medarbejderne negativt i form af øget…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Find ro og få fornyet energi på et øjeblik  

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede i nuet? Her er en kort meditation, som øger din koncentration og din evne til at bevare fokus.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Selvmordstanker er tabu 

Hver dag forsøger omkring 20 personer i Danmark at begå selvmord. I gennemsnit dør knap to. I forbindelse med WHOs ’World Suicide Prevention Day’ sætter DR3 fokus på et af de mest tabubelagte emner i samfundet.

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness? 

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Spiritualitet
Meditation mod stress 

Kan meditation hjælpe mod stress?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^